Zakoračili smo u 2018. godinu, u kojoj će Beogradski sajam organizovati brojne manifestacije, privredna, društvena i sportska dešavanja, poslovna okupljanja…

Sa zadovoljstvom najavljujemo prvih nekoliko specijalizovanih priredbi, koje će se održati do kraja februara.

Ovogodišnju sezonu „otvara“ jubilarni, 10. Pčelarski sajam, koji se održava 3. i 4. februara. Osmišljen je kao smotra pčelarstva, na kojoj pčelari praktičari i proizvođači opreme za ovu delatnost predstavljaju svoja dostignuća. Sva oprema, repromaterijali i finalni proizvodi prodaju se po najpovoljnijim cenama i uslovima, a Sajam ima i izložbeni i prodajni karakter.

Samo nekoliko dana kasnije – od 6. do 8. februara, A & L Expo organizuje 5. FRUVEG EXPO Balkan 2018. – Međunarodni specijalizovani sajam mašina, opreme i sredstava za gajenje, preradu, pakovanje, skladištenje i transport voća i povrća.

Kućni sajam EXPO beleži svoju 11. smotru i održava se od 19. do 21. februara. Izlagači predstavljaju poljoprivredni i garden program. Sajam je zatvorenog tipa, tako da ga mogu obići samo posetioci uz pozivnice organizatora.

Kraj februara „rezervisan je“ za omiljeni, tradicionalni „paket“ koji čine sajmovi turizma, ugostiteljske opreme i vina.

Manifestaciju „svetskog glasa“ – Sajam turizma, ne treba posebno predstavljati, posebno kada smo stigli do 40. izdanja. Vole ga posetioci i svi turistički radnici iz zemlje regiona i čitavog sveta. Okuplja izuzetan broj turističkih agencija, saveza i organizacija, hotela, turističkih centara, vazduhoplovnih kompanija, međunarodnih turoperatora. Svojom bogatom ponudom posetiocima iz godine u godinu zadaju sve više „problema“ – šta izabrati među tako neodoljivim ponudama.

Na ovu manifestaciju „oslanja se“ HORECA – Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme, koji se održava u istom terminu sa Sajmom turizma, od 22. do 25. februara. Na njemu domaće i inostrane kompanije predstavljaju hotelski i ugostiteljski nameštaj, opremu za kuhinje, restorane i barove, posteljinu i peškire, sredstva za čišćenje, hranu i piće…

Već devet godina mnogima omiljena manifestacija BEOWINE – Međunarodni sajam vina, ove godine beleži neke izmene. Različite inovacije pratile su Sajam vina od osnivanja, ali deveta manifestacija biće organizovana po sasvim novom konceptu. Vinari – preovlađujući učesnici, ali i ostali izlagači, ove godine predstaviće se u halama 3 i 3A. Posle osam godina od osnivanja, Sajam vina ima dovoljno iskustva da potpuno samostalno nastupi u tri hale, a po želji izlagača trajaće tri dana – od 22. do 24. februara 2018. godine.

Sajam vina na Beogradskom sajmu nije teško predstaviti – najveći je u Srbiji, jedan je od najznačajnijih u regionu, a uz kompletnu ponudu vinskog turizma, ova manifestacija predstavlja i najsavremeniju opremu za vinarstvo i vinogradarstvo.

Vinarima su se još pre nekoliko godina priključili proizvođači rakija i ostalih žestokih pića, a ovogodišnja novina biće promocija zanatskih pivara i naravno – piva. Pošto nije tajna da alkoholna pića „idu“ samo uz dobru hranu, i na 9. Sajmu vina svoje mesto imaće proizvođači vrhunskih sireva, suhomesnatih proizvoda i ostalih gastronomskih specijaliteta.