“Dani arhitekture – Beograd budućnosti” naziv je izložbe koja će biti održana u okviru pratećeg programa 43. Sajma građevinarstva. Pod pokroviteljstvom Skupstine grada Beograda, a u saradnji sa Sajmom gradjevinarstva, Izložbu organizuje “Enterijer magazin”, časopis koji ima lidersku ulogu u oblasti arhitekture.

 Ideja za organizovanje ovakve izložbe je činjenica da je novi milenijum, uprkos drugačijim očekivanjima, gradovima vratio mesto i ulogu koju su imali u renesansnoj Italiji. Gradovi su ponovo postali okosnica razvoja, a Beograd – grad sa istorijom i tradicijom, istovremeno predstavlja i grad budućnosti.

 Posetioci će imati priliku da vide 40 najznačajnijih arhitektonskih projekata, planiranih za gradnju u srpskoj prestonici. Počevši od Beograda na vodi, koji predstavlja najveći gradjevinski projekat u Beogradu, biće prikazan još niz projekata: Ada Moll, Hotel Hilton, T.C. Rajiceva, Prokop – železnička stanica Centar, stambeni blokovi 13 i 26, Central Garden, Nova gradska galerija, Filharmonija, Big fashion T.C, Trg Slavija, Muzej grada Beograda, novi Interkontinental, Delta mol Autokomanda, Terazijska terasa, nove autobuske stanice na Novom Beogradu, Airport City i poslovni centar Sirius, kao i mnogi drugi projekti koji će izmeniti urbani izgled Beograda i predstaviti ga kao metropolu novog milenijuma.

Izložba je propraćena i štampanom publikacijom “Beograd budućnosti”, koja na 200 strana predstavlja sve predviđene projekte, uz tekstualni opis naših afirmisanih arhitekata.

U skladu sa le Corbusierovim idiomom, po kome je moderna arhitektura pre svega informacija – i to informacija u kojoj živimo, “Enterijer magazin” ovom manifestacijom “Dani arhitekture – Beograd budućnosti” donosi autentična arhitektonska iskustva, koja svedoče o našoj izmenjenoj urbanoj matrici, ali i o nama samima i novom društvu koje nastaje.