„Preduzetništvo u turizmu“ jedna je od tema o kojoj su predstavnici grada i turistički poslenici govorili na  Beogradskoj turističkoj konferenciie. Uz podršku Grada Beograda, ovaj skup je u okviru pratećeg programa Sajma turizma upriličila Organizacija “Srbija za mlade”.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da Beograd ulaže napore da stvori uslove da mladi ljudi stvaraju, rade ali i zarade kroz realizaciju svojih ideja. Turizam je u tome veoma značajan jer kroz programe samozapošljavanja može da doprinese otvaranju novih radnih mesta. Davanjem šanse mladima da se kreativno izraze u svom gradu razvija se i sam grad, koji sve vise privlači turiste.

U prestonici Srbije turisti se u ovom trenutku zadržavaju nekoliko dana, ali grad čini velike napore da se ovaj period produži. Zbog toga Beograd organizuje veliki broj manifestacija, uz tendenciju da se svake godine održi makar jedan festival više nego prethodne godine. U fazi izrade je program koji grad pravi sa turističkim vodičima, a koji ima za cilj da se dalje oživi Zemun, ceo prostor oko Kalemegdana, Blok 70…

-Za 2018. godinu planirano je i oživljavanje beogradskih pećina, zapuštenog grada ispod Beograda, najavio je Dragomir Petronijević.

-Pored toga, predstavnici grada će se truditi da budu dostojni prtneri mladima, da slušaju njihove inicijative i da ih zajedno sprovode u delo. Ova Konferencija svake godine donosi nova znanja iz turizma, menadžmenta, hotelijerstva, marketinga i internet marketinga, a namenjena je turističkoj industriji i mladima koji se obrazuju u ovoj sferi.