„Izložba mladih dizajnera“ predstavlja značajan segment ovogodišnjeg, 54. Međunarodnog sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije. To nije iznenađenje, s obzirom da je dizajnu posvećena posebna pažnja u novoj koncepciji Sajma nameštaja, a da mladi autori imaju autentične ideje, ali i cilj da ih promovišu i afirmišu.

Učesnici Izložbe su vodeći mladi umetnici iz čitavog regiona, koji predstavljaju svoje proizvode, koncepte i ideje za izradu nameštaja, rasvete i aksesoara za uređenje i opremanje domova, poslovnih i javnih prostora.

Stavljanjem akcenta na promociju mladih autora pravi se svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu. Novi ljudi i nove ideje doprinose popularizaciji dizajna, on počinje da „osvaja“ mesto koje mu pripada, a time se pravi i dodatni, neophodni korak u procesu direktnog umrežavanja svih aktera koji učestvuju u stvaranju proizvoda i tržišta.

Neki od mladih dizajnera na Sajmu nameštaja prvi put će se susresti sa proizvođačima, distributerima i krajnjim kupcima, što je važna stepenica u razvoju pojedinca. Istovremeno, publika i stručna javnost imaju priliku da vide na koji način mlade snage razmišljaju i sagledavaju dizajn.