Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije – 31. Expo-zim, počinje u četvrtak, 1. decembra i trajaće do nedelje, 4. decembra 2016. godine, u halama 3 i 3A Beogradskog sajma.

Ovaj reprezentativni, korisni i zabavni hepening okuplja više od 40 izlagača, uvoznika, proizvođača, distributera i servisera zimske sportske i rekreativne opreme (skijaške, planinarske, fitnes i kamp opreme – najnovijih modela skija, sanki, snow-bordova, cipela, vezova, ski-odela, rukavica, kapa, naočara i drugih elemenata zimske sportske odeće i obuće, pa čak i ATV vozila i motornih sanki…), zastupnika vrhunskih svetskih brendova, zimskih turističkih centara i skijališta, vodećih turističkih agencija, hotela, odmarališta i promotera poznatih i popularnih turističkih destinacija i sadržaja. Vrhunskim sportistima i običnim rekreativcima biće na raspolaganju proizvođači i distributeri medicinskih preparata najrazličitijih namena, a za one koji očekuju da na Expo-zimu prodaju, razmene, repariraju ili servisiraju polovnu zimsku sportsku opremu ovo će biti prilika da ispune mnoge svoje snove.

Svi kojima zimski ambijent, sportovi i turizam nešto znače, znaju da je Expo-zim već duže od tri decenije jedinstvena prilika ne samo za one koji bi da se snabdeju novom zimskom sportsko-rekreativnom opremom ili da razmene i servisiraju polovnu, već i za one koji s pravom očekuju da na ovoj manifestaciji pronađu najpovoljnije moguće turističke aranžmane za zimu, novogodišnje i božićne praznike ili za rajski provod na brojnim domaćim i stranim skijalištima, a sve po nižim, sajamskim cenama.

Tradicija nalaže i da proizvođači odeće i sportske opreme odobravaju ekskluzivne sajamske popuste od deset do više od 50 odsto. Sa konkurentnim ponudama ne zaostaju ni turistički poslenici, a neki od njih, poput JP Skijališta Srbije su znatno pre početka Expo-zima, najavili popust za posetioce sajam od 10 odsto na ski-karte za Kopaonik, Tornik i Staru planinu.

Asocijacija “Sport za sve” Beograd, suorganizator Expo-zima, takođe priprema brojne programe i akcije i doprineće da ova manifestacija bude praznik za prijatelje sporta, skijanja i zimske rekreacije, ali i za članove velikog broja klubova, saveza i udruženja iz svih zemalja regiona.

Expo-zim svoje kapije za posetioce otvara u četvrtak, 1. decembra 2016. u 10 časova, a radno vreme Sajma biće svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, a parking se plaća 100 dinara po satu.