Svoju turističku ponudu na Sajmu turizma zajedno promovišu Turistička organizacija Subotice i preduzeće Park Palić. TO je pripremila redizajnirane brošure koje slikovito predstavljaju turističku ponudu Subotice i Palića, vinske rute i ruralni turizam, a novina je kalendar svih manifestacija koje se održavaju na teritoriji grada.

Subotica je veoma popularna među turistima i već godinama beleži njihov rast, posebno dolaske i noćenja stranaca. Predstavnici grada očekuju da će se Subotica još bolje pozicionirati kao destinacija kulturnog turizma kroz potpisane IPA projekte sa partnerima iz Osijeka i Segedina.

Park Palić akcenat je na Sajmu stavio na 44 manifestacije koje se tokom godine organizuju na obali jezera Palić. Pored tradicionalnih i izuzetno posećenih manifestacija – Prvomajskog uranka i Festivala evropskog filma, novina je Festival „Pozorištance u šumi“, koji će se održati u junu. Na njemu će se izvoditi edukativne radionice i predstave za najmlađe. Zahvaljujući bogatom programu, ali i turističkoj tradiciji od gotovo dva veka, na Paliću uvek ima turista.

Treba pomenuti i „Vinski maraton“, koji je obeležio 2017. godinu i koji izaziva veliko interesovanje, zbog čega organizatori očekuju i nove posetioce. Ove godine predviđen je još bolji zabavni program – dve trke polumaratona, jedna kraća trka uživanja, a učestvovaće i tri nove vinarije.