Udruženje turističkih vodiča Srbije tokom Sajma organizuje besplatno turističko razgledanja prestonice. Cilj ove aktivnosti je promocija Udruženja i licenciranih turističkih vodiča.

U petak, 24. februara organizovano je razgledanje grada tramvajem. Polasci su od Gospodarske mehane u 12 i 14 časova. Od 16 časova organizovano je razgledanje parka Manjež kod fontane Slap, u Ulici kralja Milana.

Za subotu je planirano razgledanje Starog dvora u 10:45 i 12 časova, razgledanje Vračarskog platoa počinje u 11 časova, a razgledanje Starog Zemuna i Tašmajdana u 15 časova.

U nedelju će za posetioce od 10 sati ujutru biti organizovan obilazak Knez Mihailove ulice, a u 11 sati obilazak Novog groblja. Tura u 12 sati nosi naziv „Deset stilova arhitekture Beograda“, a zainteresovani turisti na ovaj obilazak kreću od Konaka „Kneginje Ljubice“. U 15 sati na programu je razgledanje ambijentalne celine Savamala.

U nedelju, 26. februara od 12:30 do 13:30 u hali 4 Beogradskog sajma članovi Udruženja turističkih vodiča Srbije „pričaće zaboravljene priče o mestima, ljudima i događajima u Beogradu i Srbiji“.

Za pešačke ture nije potrebno prijavljivanje učesnika, a prijava za posete Starom dvoru se vrši u Turističkom informativnom centru TOB-a.