U susret obeležavanju Svetskog dana turističkih vodiča, Udruženje turističkih vodiča Srbije, već tradicionalno, građanima, gostima Beograda i Sajma turizma, poklanja besplatno razgledanje grada.

Za nedelju, 25. februar zakazano je razgledanje Knez Mihajlove ulice, Tašmajdana, Zemuna i Vračara. Predviđena je i tura pod nazivom “Deset stilova arhitekture Beograda”, a razgledaće se i ambijentalna celina Savamale.

U saradnji sa prijateljima Udruženja, organizovani su i obilasci Novog groblja, kao svojevrsnog muzeja na otvorenom”. “Stvarali su perom i dušom” naziv je ture posvećene pesnicima i književnicima , a “Otadžbina se brani lepotom” tura je posvećena rodoljubima učesnicima Velikog rata.

Predviđena je i promotivna tura “Kulturna baština Topčidera”, u okviru koje se obilaze Muzej afričke umetnosti, kuća kralja Petra I, Arhiv Jugoslavije, i kuća-legat Petra Lubarde.

Udruženje turističkih vodiča Srbije tokom Sajma turizma organizuje i jedan obilazak van Beograda – “Šetnju kroz prirodu i slavnu prošlost Cera”. Dužina ture je osam kilometara, a traje četiri sata.