Međunarodna unija sajmova (UFI) svoj 83. Kongres održava od 9. do 12. novembra u Šangaju. Ovo najveće godišnje okupljanje predstavnika sajmova, organizatora i poslovnih ljudi iz celog sveta održava se u Nacionalnom izložbenom i konferencijskom centru, a prisustvuje mu više od 600 predstavnika iz preko 50 zemalja sa svih kontinenata.

Beogradski sajam je član Međunarodne unije sajmova od 1957. godine, a „oznaku kvaliteta“ koju dodeljuje UFI nosi šest manifestacija Beogradskog sajma.

Osnovna tema ovogodišnjeg kongresa su globalne promene koje se dešavaju u svetu i njihov uticaj na neminovnu transformaciju i prilagođavanje sajamske industrije. Kroz rad u plenumima i preko paralelnih sesija učesnici razgovaraju o najvažnijim pitanjima, kao što su održiv razvoj i upravljanje objektima, digitalizacija i njen uticaj na sajamsko poslovanje, a biće predstavljena i najbolja praksa uspešnih sajmova i izložbi.

Na Kongresu će biti ukazano i na potrebu da sve članice Unije naredne godine – 7. juna, promovišu svoje sajmove i učestvuju na obeležavanju Svetskog dana izložbi i sajmova (Global exhibition day). Beogradski sajam, koji sledeće godine proslavlja 80 godina od osnivanja, pridružiće se obeležavanju ovog dana.