Kompanija TIM CO na Medidentu 2019. predstavlja nekoliko izuzetnih hardverskih premijera.

Prvi na listi je prvi DWS SLA 3D printer u Srbiji! Radi se o 3D štampaču DWS XFAB2500 sa primenom u medicini (štampanje biomodela) i stomatologiji (štampanje privremenih nadoknada, modela, modela sa patrljcima i analogima, ortodonski lukovi, hirurški vodiči, kalupa za livenje metalkeramike…). Sledi prvi i jedini „Chairside 3D Printer“ za štampanje privremenih nadoknada sa gradijentom boje. To je DWS DFAB 3D štampač za štampanje zubnih nadoknada za manje od 20 minuta! Konačno, tu je i KaVo X Pro intraoralni skener za uzimanje digitalnog otiska, renomiranog nemačkog proizvođača KaVo.

Tim Co će u svom izložbenom segmentu ekskluzivno predstaviti čitav portfolio KaVo stomatološke rendgen opreme: KaVo OP3D Pro – profesinalni medicinski i stomatološki 3D ortopan najnovije generacije; KaVo OP3D – digitalni 2D ortopan; KaVo Focus – intraoralni RTG aparat; te KaVo Scan eXam – sistem za digitalizaciju intraoralnih snimaka pomoću bežičnih senzorskih pločica. Svi eksponati će biti potpuno operativni, sa svojim radnim stanicama (računarima), na kojima će se realizovati edukacija doktora u oblastima digitalne intraoralne dijagnostike, digitalne ekstraoralne dijagnostike i 3D CBCT dijagnostike.

Obiman edukativni program koji je za Medident pripremio Tim Co biće začinjen i demonstracijom rada i korišćenja 3D CBCT radiografije u stomatologiji i implatnologiji te korišćenjem softvera OnDemand3D sa kliničkim primerima.