Tržni centar „Sajam“, čuveni „Bazar“, koji je pre tridesetak godina počeo s radom kao prvi tržni centar takvog profila u Srbiji i bio preteča svih današnjih, većih i poznatijih – vratio se kući iz koje nikada nije ni odlazio.

Od petka, 15. maja 2020, ovaj nekadašnji simbol trgovačkog Beograda, ponovo je, kao nekad, otvorio vrata dobrodošlice u hali 7 Beogradskog sajma, odakle se pre tri godine privremeno preselio u drugu halu. Svakog dana, od 10 do 20 časova, uključujući i nedelju i praznike, baš kao nekad, posetioci i kupci će imati priliku i privilegiju da se na pravom mestu snabdeju tekstilom, galanterijom, bižuterijom, kozmetikom, tehnikom i drugom raznovrsnom robom široke potrošnje.

Novi početak TC „Sajam“ mnogo je više od rezultata ublažavanja mera i postepenog vraćanja uobičajenim životnim navikama i društvenim tokovima, globalno poremećenih virusom „covid-19“. Obnavljanje rada ovog tržnog centra predstavlja i prvi korak, simboličan povratak u budućnost čitavog sajamskog kompleksa i delatnosti Beogradskog sajma, koji je za borbu protiv ovog zla stavio, i još uvek to čini, društvu i državi na raspolaganje sve svoje kapacitete, čime je u svetskim razmerama postao uzor za mnoge velike kompanije iz sajamske industrije.

Splet okolnosti je takav da bi, iako borba protiv virusa još uvek traje, ali se uspešno privodi kraju, baš TC „Sajam”, na svoj način, mogao u ovom trenutku da bude možda i najbezbednije i najzaštićenije mesto na svetu. Da bi tako i bilo, Beogradski sajam će dodatno poštovati i primeniti sve propisane mere i preporuke zaštite i prevencije, a u skladu sa važećim pravilima biće vidno istaknute informacije za posetioce o merama koje su u tom smislu preduzete.

Ako posetioci u svemu tome naslućuju čak i izvesnu dozu ekskluziviteta – u pravu su.

Zato, dobro došli!