„BG sajam za treće doba“, peti po redu, održava se 28. februara i 1. marta u hali 3 „Beogradskog sajma“. Sajam je prošle godine posetilo oko 25 hiljada penzionera, a ovogodišnju manifestaciju obeležiće predstavljanje senior kartice, tako da se održava pod sloganom „Mesto gde vaša senior kartica vredi više“. Za tri meseca izdato je više od 200 hiljada „senior kartica“, zahvaljujući kojima penzioneri mogu da ostvare znatne popuste na oko 800 prodajnih mesta.

Sajam posvećen najstarijim sugrađanima sastoji se iz tri dela – edukativnog, zabavnog i informativnog, a za sada je potvrđeno više od pedeset izlagača.

Cilj svih aktivnosti i programa je podrška najstarijim sugrađanima, koje na sajmu „čekaju“ edukativne radionice sa savetima za zdrav život, ishranu i fizičke aktivnosti, zatim izbor za „Mis senior Srbije“, „Plesodrom“, „Pronaći srodnu dušu“, odnosno sve ono za šta su pripadnici „trećeg doba“ izrazili interesovanje.

Prvog dana Sajma posetioci će moći da uživaju i u smotri pevačkih i folklornih grupa. Drugog dana organizuje se program vežbi za zdravije starenje, radionice pletenja, javni časovi obuke za korišćenje interneta i engleskog jezika. Pored ove bogate ponude, penzioneri će moći da učestvuju i u nagradnim igrama, osvoje vredne poklone i brojne popuste, saznaju i odaberu kako da ispune slobodno vreme i zaborave na usamljenost.

„BG sajam za treće doba“ pokrenut je 2014. godine i predstavlja najveći sajam ove vrste u regionu. Organizuje ga specijalizovani magazin Penzija u saradnji sa Gradom Beogradom, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Beogradskim sajmom i drugim partnerima.

Ulaz na sajam je besplatan.