Bogat stručni prateći program obeležava i 43. Međunarodni sajam građevinarstva. Prvo dešavanje u četvrtak, 20. aprila zakazano je za 10 časova na otvorenom prostoru – interaktivna prezentacija novog krana HUP 40-30-KIGO. Prezentacije će se ponavljati u 11 i u 12 časova.

Gotovo celodnevni program, koji počinje u 11 časova, posvećen je i „Danu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saradnji sa Privrednom komorom Srbije“. Posle uvodnog obraćanja predstavnika Ministarstva, na programu će biti četiri konferencije: Izgradnja objekata za punjenje električnih vozila na putnoj infrastrukturi i u urbanim sredinama; E-uprava – sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola; Sistem CREP – Centralni registar energetskih pasoša; Koncept „Pametnog grada“ i unapređenje razvoja gradova Srbije.

U 13 časova svoju promociju ima „Impol seval“, u čemu će im pomoći međunarodno kreativno pozorište – Event Theatre Serpentes, izvođenjem performansa „Doba aluminijuma“. Posle ovog atraktivnog predstavljanja, sledi i klasična prezentacija.

„Investicije u građevinarstvu“ tema je predavanja koje će u 15 časova održati dr Goran Ćirović, profesor Visoke građevinsko-geodetske škole Univerziteta u Beogradu.

Predsednik ENEF klastera, prof. dr Zoltan Zavargo, govoriće na predavanju pod nazivom „Energetska efikasnost i klasterizacija“.