SolfinsSvi su izgledi da bi kompanija Solfins, koja je tradicionalni učesnik Sajma tehnike, mogla da obeleži ovo njegovo 61. izdanje. Pripremila je čak tri ekskluzivna rešenja i dve velike akcije.

Ove godine na štandu Solfinsa u hali 1 Beogradskog sajma biće najprecizniji 3D štampač na Balkanu – ProJet 2500 kompanije 3D Systems. Posetioci će uživo moći da vide ceo proces 3D štampe na ovom štampaču i gotove komade izrađene u multi-džet tehnologiji 3D štampe.

U domenu 3D štampe Solfins će predstaviti čak četiri različite tehnologije i aditivne proizvodnje, od čega tri vrste 3D štampe plastike i – 3D štampu metala, čije su mogućnosti manje poznate širem tržištu. Trećeg dana sajma, 17. maja u 10 časova, u Svečanoj sali Beogradskog sajma Solfins organizuje i predavanje o 3D štampi metala uz demonstraciju uzoraka metalnih proizvoda kompleksne geometrije.

I, možda ono najinteresantnije: tokom trajanja sajma zainteresovani za ovu tehnologiju razvoja i proizvodnje moći će da budu „štampani“ u 3D formatu, i to za svega 10% standardne cene za tu uslugu.

Od aprila 2017. Solfins je jedini zastupnik SolidWorks softverskih rešenja u Srbiji i na sajmu predstavlja kompletan presek ove platforme, od rešenja za upravljanje projektima i proizvodnjom, preko 3D CAD i dodatnih alatki za izradu dokumentacije, vizuelizaciju, simulacije… Iz kompanije očekuju da najviše pažnje privuče demonstracija revolucionarne 3DExperience softverske platforme koja integriše SolidWorks i CATIA rešenja u potpuno zaokruženu tehnologiju za razvoj i upravljanje projektima u proizvodnji.

I ne samo to, Solfins je za kupce softverskih paketa tokom trajanja sajma obezbedio još jednu veliku akciju – 3D štampač na poklon.