Sajam etno hrane i pića je najznačajnija regionalna smotra proizvođača reprezentativnih tradicionalnih proizvoda.

Na 11. Sajmu etno hrane i pića učestvovaće više od 400 učesnika, koji će na pojedinačnim ili grupnim štandovima predstaviti više od 2.000 različitih prehrambenih proizvoda, karakterističnih za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina, koji se prave po posebnoj recepturi i u ograničenoj količini za tržište (tzv. nacionalni specijaliteti). Proizvođači se predstavljaju posredstvom regionalnih privrednih komora (Srbije, Beograda, Leskovca, Užica, Požarevca, Valjeva, Kraljeva, Pančeva, Zaječara, Novog Sada i Sremske komore), zadružnih saveza (Srbije, Vojvodine i Beograda), državnih institucija (Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije), lokalnih samouprava (Beograda, Svrljiga i Bojnika), udruženja (Original Srbija, Pirot, Eko lajf, Sarlah plus, HELP), turističkih organizacija (Bele Palanke, Babušnice, Bogatića i Dimitrovgrada) i samostalno.

Pored domaćih, na 11. Sajmu etno hrane i pića će se predstaviti i proizvođači iz Grčke u organizaciji Grčko-srpske privredne komore (regionalne komore Drame, Florine, Seresa, Čanie, Soluna i Kavale) i Indije.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grad Beograd.

Sajam će biti otvoren od 23. do 26. novembra, radno je vreme je svakog dana od 10 do 19 časova, poslednjeg dana do 17 časova. Za poslovne posetioce ulaz je besplatan, uz popunjavanje registracionog lista.

Za ostale zainteresovane građane ulaznica košta 250 dinara, za grupne posete 150 dinara. Cena parkinga je 100 dinara po satu.