Сајам етно хране и пића је најзначајнија регионална смотра произвођача репрезентативних традиционалних производа.

Нa 11. Сајму етно хране и пића учествоваће више од 400 учесника, који ће на појединачним или групним штандовима представити више од 2.000 различитих прехрамбених производа, карактеристичних за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина, који се праве по посебној рецептури и у ограниченој количини за тржиште (тзв. национални специјалитети). Произвођачи се представљају посредством регионалних привредних комора (Србије, Београда, Лесковца, Ужица, Пожаревца, Ваљева, Краљева, Панчева, Зајечара, Новог Сада и Сремске коморе), задружних савеза (Србије, Војводине и Београда), државних институција (Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије), локалних самоуправа (Београда, Сврљига и Бојника), удружења (Оригинал Србија, Пирот, Еко лајф, Сарлах плус, HELP), туристичких организација (Беле Паланке, Бабушнице, Богатића и Димитровграда) и самостално.

Поред домаћих, на 11. Сајму етно хране и пића ће се представити и произвођачи из Грчке у организацији Грчко-српске привредне коморе (регионалне коморе Драме, Флорине, Сереса, Чание, Солуна и Кавале) и Индије.

Покровитељи манифестације су Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Град Београд.

Сајам ће бити отворен од 23. до 26. новембра, радно је време је сваког дана од 10 до 19 часова, последњег дана до 17 часова. За пословне посетиоце улаз је бесплатан, уз попуњавање регистрационог листа.

За остале заинтересоване грађане улазница кошта 250 динара, за групне посете 150 динара. Цена паркинга је 100 динара по сату.