Turistički centar „Etnomir“

Jubilarni, 40. Sajam turizma biće prava prilika da i Ruska Federacija promoviše nekoliko svojih turističkih regija.

Pogled na Kremlj

MOSKOVSKA REGIJA

Veliki turistički potencijal Moskovske regije čini više od 20 odsto ukupnog turističkog potencijala Rusije: kulturno-obrazovni, hodočasni, velnes i aktivni turizam, različiti događaji… Na ovoj teritoriji nalazi se oko šest hiljada objekata kulturnog nasleđa i više od 300 turističkih maršuta. Bogato istorijsko i kulturno nasleđe, priroda ove regije, razvijena infrastruktura, ali i korišćenje novih, savremenih objekata za odmor uz raznovrsne vidove turizma, kvalitetna su osnova za razvoj kompleksnih turističkih usluga za domaće i strane goste.

Tiumenski region

TIUMENSKI REGION

Agencija za turizam i promociju Tiumenskog regiona centar je podrške i razvoja turizma u regionu. Njeni glavni ciljevi su povećanje nivoa usluga u ugostiteljstvu, povećanje turističkog toka, doprinos prepoznatljivosti ove oblati i izvan regiona, popularizacija znamenitosti, razvoj perspektivnih turističkih pravaca…

Postavljeni ciljevi ostvaruju se kroz realizaciju projekata, implementaciju PR kampanja, učešće na izložbama na ruskom i međunarodnom nivou, medijskim kampanjama, popularizacijom blogova i menjanjem javnog mnjenja.

KALUGA REGIJA

Kaluga, kolevka kosmonautike
Kaluška oblast nalazi se u samom centru Rusije, na 180 kilometara od Moskve. Ima bogatu istoriju, viševekovnu tradiciju i živopisnu prirodu, a svake godine je posete milioni turista. Hodočasnici iz celog sveta dolaze u Kalugu da bi se poklonili svetinjama – Tihonovoj i Otinoj pustinji, manastirima Pafnutije Borovski i Černostrovski.

Znamenite tačke na karti regiona su i Turistički centar „Etnomir“, Park ptica „Vrapci“, kuća-muzej „Usadba Platno fabrika (Gončarovih)“, Art-park „Nikola-Leni“. Grad Kaluga je oblasni centar, koji s pravom nazivaju „kolevkom kosmonautike“, jer su u njemu živeli i radili osnivači savremene kosmonautike K.E. Ciolkovskij i A.L. Čiževskij. U Muzeju istorije kosmonautike izloženi su jedinstveni originalni delovi opreme i prvih kosmičkih aparata.

U Kaluškoj oblasti caruje duh gostoprimstva i dobrodošlice, ljubavi i ponosa na ovu regiju.