I drugog dana Sajma tehnike, u sredu, 22. maja, stručni prateći program biće na izuzetno visokom nivou.

Od 10 do 12 časova, u Svečanoj sali upravne zgrade, kompanija Solfins 3D organizuje seminar na kome će se analizirati dilema “Proizvodne tehnologije – CNC obrada ili 3D štampa?”

Od 12 do 14 časova, u sali za prezentacije hale 2C, Fondacija RNIDS (Registar nacionalnog internet domena Srbije) pripremila je dva predavanja posvećana internetu: Pravilan nastup firme na internetu i Bezbednost na internetu.

“Prezentacije inovativnih razvoja univerziteta”, tema je javne rasprave u formi okruglog stola, od 12 do 14 časova, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i visokog obrazovanja Ruske Federacije.

Valeriј Kotelnikov, direktor Tuvinskог institutа za kompleksni razvoj prirodnih resursa Sibirskog ogranka Ruske akademije nauka, govoriće о “Naučnоm razvoju u centru Azije”.

Aleksandra Danilenko, šef Centra za izložbe i konferencije Samarskog nacionalnog istraživačkog univerziteta, govoriće o “Naprednim inovacijama Samarskog nacionalnog istraživačkog univerziteta”.

Sergej Šeptunov, direktor Instituta za dizajnersko-tehnološku informatiku Ruske akademije nauka, biće posvećen temi “Poboljšanje kvaliteta i efikasnosti tehnoloških okruženja digitalne proizvodnje na osnovu prediktivnih sistema za analizu i prognoziranje tehničkog stanja opreme”.

Mihail Voskresenski, istraživač u Institutu za geofiziku Uralske filijale Ruske akademije nauka, govoriće o “Određivanju seizmičnosti regiona i pregledu objekata nedestruktivnim metodama putem sopstvenih softverskih i hardverskih sistema”.

Andrej Olejnik, načelnik odeljenja na Moskovskom državnom tehnološkom univerzitetu “Stankin” prezentovaće “Digitalne tehnologije za inženjersku proizvodnju – u nauci, inovacijama, obrazovanju”.

Posle okruglog stola slede poslovni sastanci i pregovori ruskih i srpskih učesnika, a sve se događa na štandu 2101 Ministarstva nauke i visokog obrazovanja RF, u hali 2B Beogradskog sajma.

Od 14.30 do 15.30, u sali za prezentacije hale 2C, na programu je prezentacija sa temom “Zaštita inovacija pravima intelektualne svojine”, u organizaciji Zavodа za intelektualnu svojinu, Centar za edukaciju i informisanje.