Premijerni „Agro Belgrade“, prvi specijalizovani sajam voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva, počeo je u četvrtak, 30. januara , u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma, i trajaće do subote, 1. februara. Sajam je za posetioce otvoren svakog dana u periodu od 10 do 17 časova.

Na ovoj sajamskoj manifestaciji učestvuje preko 500 izlagača, uključujući najveće svetske kompanije u ovim oblastima. Tokom 12 konferencija, koje se održavaju paralelno sa izlagačkim programom, biće obrađivane različite teme, poput izvoznih perspektiva i položaja Srbije na svetskom tržištu, finansiranja i razvoja poljoprivrede, inspekcija i bezbednosti hrane i izvozne procedure, perspektiva organske proizvodnje, sistema udruživanja u cilju izvoza, razvoja kadrova u poljoprivredi, autohtonih sorti grožđa, izvoznih perspektiva bobičastog voća, napredne agro-proizvodnje i tehnologije, zaštite i prehrane bilja, zadrugarstva, tehničkih i digitalnih dostignuća u agraru, distribucije na specifična svetska tržišta itd.

„Agro Belgrade“ je zamišljen kao vodeći sajamsko-konferencijski događaj na zapadnom Balkanu i u jugoistočnoj Evropi, mesto na kojem će najveći svetski otkupljivači voća i povrća, domaći proizvođači, proizvođači opreme, mehanizacije, semenske kuće, rasadnici, zadrugari i drugi stručnjaci iz branše pokazati šta nude, imaju, znaju, mogu i žele. Postavljena je i izložba najmodernijih mašina za proizvodnju, preradu i pakovanje voća i povrća.