Expozim, međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije, otvorio je kapije za posetioce u četvrtak, 7. decembra, u 10 časova, u hali 4 Beogradskog sajma.

Expozim je, i to u istoriji dugoj 32 godine, namenjen svima onima koji na bilo koji način – sportski, rekreativni, turistički, pa čak i samo filozofski – vole i znaju da uživaju u zimskom ugođaju. Zbog njih i za njih na ovom sajamskom hepeningu okupljaju se uvoznici, proizvođači, distributeri, serviseri zimske sportske i rekreativne opreme, zastupnici vrhunskih svetskih brendova, zimskih turističkih centara i skijališta, vodećih turističkih agencija, hotela, odmarališta i promoteri poznatih i popularnih turističkih destinacija i sadržaja.

I ponuda je obimna i raznovrsna: skijaška, planinarska, fitnes i kamp oprema, najnoviji modeli skija, sanki, snou-bordova, cipela, vezova, ski-odela, rukavica, kapa, naočara i drugih elemenata zimske sportske odeće i obuće, ATV vozila i motorne sanke, čak veliki izbor medicinskih preparata za sportiste i rekreativce. Sa posebnim nestrpljenjem Expozim su dočekali oni koji bi da prodaju, razmene, repariraju ili servisiraju polovnu zimsku sportsku opremu, jer im je ova sajamska manifestacija jedinstvena prilika.

Na ovogodišnjem Expozimu prvi put se pojavljuje kompanija Intersport. Premijerni nastup ima i ski robna marka Descente. Na ovo tržište vratio se brend Alpina, a firma ISR2010 iz Beograda predstavlja ceo asortiman poznatog brenda Phenix. Sport Vision, Beosport, N sport, Outdoor, Tref, Gora, Salto M, Marconi sport među onima su čije se učešće na Expozimu već godinama podrazumeva.

Zainteresovanima će biti na raspolaganju i širok izbor turističkih aranžmana za zimu, novogodišnje i božićne praznike, na brojnim domaćim i stranim skijalištima, sve po nižim cenama. Tako se predstavljaju Divčibare kao nova zimska destinacija, Ski Slovenia predstavlja nekoliko slovenačkih skijališta, a posetioce očekuje i intenzivna promocija Jahorine i Bjelašnice kao ski-destinacija.

Svi proizvođači odeće i sportske opreme najavili su ekskluzivne sajamske popuste od 10 do 50 odsto. Najave se odnose i na ski-pasove i druge skijališne usluge. Skijališta Srbije na svom štandu odobravaju već neizostavne popuste od 10 posto na ski-pasove u svojim skijaškim centrima.

Da sve bude kako treba, brine se i Asocijacija „Sport za sve“, suorganizator Expozima, koja svojim dodatnim programima nastoji da skijanje i zimska rekreacija za članove velikog broja klubova, saveza i udruženja iz svih zemalja regiona bude istinski praznik.

Kapije Expozima biće otvorene sve do 20 časova, u nedelju 10. decembra. Radno vreme ovog sajma biće svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, a parking se plaća 100 dinara po satu.