Zaljubljenicima u automobile i motocikle, ali i onom stručnijem delu gostiju i javnosti, već je poznato da ih tokom ove jedinstvene auto-moto manifestacije na Beogradskom sajmu očekuje i bogat program informativnih, edukativno-obrazovnih, zabavnih, takmičarskih i nagradnih sadržaja.

Ovim prilikom pažnju posetilaca usmeravamo na nekoliko događanja koja imaju i zabavnu i značajnu edukativnu i kulturnu dimenziju.

Tako će u nedelju, 24. marta, od 10 do 13 časova, na platou ispred upravne zgrade biti održana tradicionalna Međunarodna smotra i parada oldtajmera „Memorijal princa Tomislava Karađorđevića“. Posetiocima se predstavljaju automobili koji odbijaju da odu u penziju. Neki od njih prvi put su svetlo dana videli između dva svetska rata, a većina je napravljena između pedesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Istovremeno, u organizaciji Oldtajmer kluba Beograd, na izvanrednoj izložbi koja je sve vreme trajanja sajma postavljena u hali 2, posetioci mogu da vide automobila s početka 20. veka, uključujući kamion iz 1915, koji je prevozio ljude i opremu na Solunski front.

Međutim, za mnoge je ključni događaj ove sajamske manifestacije, koji se ne propušta ni pod kojim okolnostima, u ponedeljak 25. marta, u 17 h, u hali 1, gde se održava tradicionalni izbor za „Miss DDOR BG Car Show 08 & Motopassion“. Za ovu prestižnu titulu takmiče se najšarmantnije hostese sa štandova auto i moto brendova.

Do nedelje, 24. marta, od 12 do 18 časova, na izložbenom prostoru Udruženja novinara Srbije u hali 2A, traje novinarski reli na trenažerima pod nazivom Digital Gaming PressRally. Zainteresovani rezultate mogu očekivati na sajtu UNS-a 25. marta.

A svakog dana trajanja manifestacije, od 10 do 17 časova, u atrijumu između hala 2 i 3 Beogradskog sajma, Nacionalna vozačka akademija organizuje edukaciju vozača o bezbednim tehnikama vožnje.