Eko friendly kućni aparati deo su izložbenog programa kompanije Gorenje na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva. U skladu sa strateškim opredeljenjem o očuvanju životne sredine, Gorenje kućne aparate odlikuje visoka tehnološka naprednost, ali i energetska efikasnost, tako da se u domaćinstvu štede i voda i struja. Osim toga, pojedini aparati su proizvedeni od kompletno recikliranih materijala.

Nova generacija EcoSmart bojlera funkcioniše u skladu sa specifičnim potrebama svakog domaćinstva, čime se štedi i do 25 odsto energije. Napredna elektronska kontrola pamti potrebe korisnika na osnovu čega optimizuje potrošnju energije. Izrađeni od stoprocentno recikliranih materijala, ovi bojleri nisu štetni po životnu sredinu i ne sadrže materije opasne po čoveka.

Kao poseban novitet predstavljeni su i Gorenje kotlovi i kaminske peći na pelat. Oni uz pomoć napredne BioLogic tehnologije obezbeđuju automatsko podešavanje svih parametara, tako se omogućuju visoku efikasnost i nisku emisiju produkta sagorevanja. Samim tim, značajno se smanjuje zagađivanje životne sredine.

Gorenje je predstavilo i novi asortiman kupatilskog nameštaja i opreme, vrhunskog kvaliteta i modernog dizajna, sa dugotrajnom antibakterijskom zaštitom.