I sreda, 23. maj, na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća biće upamćena, uz „redovan“ izlagački, i po izuzetnom stručnom i pratećem programu.

Od „ranog jutra“ pa sve do večeri, u hali 2C traje Republičko takmičenje učenika srednjih škola „Mladi zavarivač 2018“.

Od 11 do 13 časova, u Svečanoj sali upravne zgrade kompanija Solfins d.o.o. održava seminar pod nazivom „Proizvodnja 4.0 – koncepti primene novih tehnologija u proizvodnji i primeri iz prakse u Srbiji“. Kompanija će predstaviti varijacije koncepta primene novih tehnologija (softverski generativni dizajn, aditivne tehnologije proizvodnje, primena VR/AI tehnologija, napredne platforme za upravljanje biznisom), uz demonstraciju primera kompanija iz Srbije koje koriste savremene softvere za upravljanje, dizajn i simulacije, ali i 3D štampu za brz razvoj prototipova i testiranje dizajna.

Odmah potom, na istom mestu, od 13.15 do 15.00, Mibax Commerce d.o.o., Beograd, organizuje prezentaciju „Dan SKF tehnike“.

U sali hale 2C, od 12.00 do 13.00 časova, CEEFOR – energetski portal, Beograd, ima temu „Solarne elektrane kao rešenje za smanjenje sopstvene potrošnje“. Predavač je Miloš Kostić.

Nastavlja se misija „Dana televizije i radija na Sajmu tehnike“. TV studio u hali 3 Beogradskog sajma radiće od 12 do 16 časova. RTS Planeta predstavlja multimedijalnu platformu i mogućnost biranja programskog sadržaja na njoj od 16 do 18 časova. „Trezor“ prikazuje izbor emisija iz svoje petnaestogodišnje produkcije svakog dana od 11 do 18 časova.

Dobro došli!