NETINVEST je kompanija specijalizovana za razvoj i projektovanje objekata iz oblasti obnovljivih izvora energije. Nudi usluge konsultovanja, koje pokrivaju sve faze donošenja odluka u vezi sa investicijama, zatim izradu generalnih projekata i prethodnih studija opravdanosti, izradu idejnih i glavnih projekata sa studijama opravdanosti, kao i potpunu podršku tokom izgradnje i eksploatacije objekata.

Netinvest je učestvovao i u projektu izgradnje prve srpske male solarne elektrane, nakon čega je učestvovao u brojnim projektima izgradnje malih solarnih elektrana – od inicijalne optimizacije lokacije, studije izvodljivosti, kompletnog dizajna i pripreme dokumentacije za dobijanje dozvola.

Na polju hidroelektrana Netinvest nudi konsalting, procesiranje i analizu prikupljenih podataka na osnovu kojih kompanijski eksperti sprovode studiju izvodljivosti i naknadni razvoj projekta hidroelektrane.

U eksploataciji vetropotencijala Netinvest nudi usluge poput instalacije opreme za merenje vetra, izrade mapa vetropotencijala, optimizacije rasporeda budućeg vetroparka, sve do završnih koraka u projektovanju. Kompanija Netinvest je podigla preko 50 anemometarskih stubova u Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

U delokrug usluga koje nudi Netinvest ulazi i menadžment projekata, kao i usluge izrade proračuna energetske efikasnosti objekata od strane EBRD EE i GIZ sertifikovanih stručnjaka. Kao inovaciju u oblasti usluga koje nudi Netinvest vredi pomenuti i usluge implementacije kućne automatizacije ili „pametna kuća“ sistema, sve do integrisane kontrole doma.