Veliki izbor računarske literature i ove godine na Sajmu tehnike predstavlja Izdavačka kuća CET, koja je uz nove knjige izložila i ranija izdanja.

Odobravanjem spacijalnih popusta na računarsku literaturu, ovaj renomirani izdavač se pridružio „promociji četvrte industrijske revolucije – „Industrije 4.0”.

Najnoviji naslovi koji su premijerno predstavljenji na Sajmu i mogu da se kupe po sajamskim cenama su „Algoritmi i strukture podataka” Dragana Uroševića, „Java (naučite sami) za 24 časa” Rodžersa Kednheda, „Python, opušteno” Brajana Overlanda i „Zbirka zadataka iz programskog jezika C#” Miroljuba Zahorjanskog.

Knjiga „Algoritmi i strukture podataka” pisana je prema planu istoimenog predmeta koji se sluša na drugoj godini studija na „Računarskom fakultetu”, dok je „Java (naučite sami) za 24 časa” prevod osmog izdanja koje pokriva „Javu 9” i „Android”. Autor knjige „Python, opušteno” koristi nesvakidašnji pristup jeziku „Python”, što podrazumeva njegovo „prisustvo” uz čitaoca dok priča o temama od najosnovnijih, preko srednje teških do najnaprednijih mogućnosti jezika „Python”, primere objašnjava red po red, posebno izdvajajući one koji su zabavni i korisni… Konačno, „Zbirka zadataka iz programskog jezika C#” sadrži 84 zadatka za vežbanje iz oblasti programiranja „C#” programskim jezikom.

Programeri, profesionalci u IT sektoru, studenti tehničkih nauka i ljubitelji računara imaju priliku da prate i nabave aktuelnu literaturu koja će im omogućiti dalje sticanje znanja i veština, ali i pružiti mogućnost da idu u korak sa svetskim trendovima.