Sve hale na predstojećem 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga biće dostupne i osobama sa invaliditetom, odluka je koju su na nedavno održanom sastanku doneli Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma.

Pored obilaska svih izlagača na Sajmu knjiga, osobe sa invaliditetom imaće priliku da nesmetano obiđu i sve štandove, kao i bogata dešavanja u okviru stručnog pratećeg programa, i na 49. Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava i 4. Media marketu, koji se održavaju u istom terminu.

Na sastanku održanom na Beogradskom sajmu ministar Đorđević je najavio da će se Ministarstvo, na čijem čelu se nalazi, predstaviti na hiljadu kvadrata u hali 3a. Ovogodišnji slogan pod kojim nastupaju – „Jednaki“, jasno pokazuje da je ideja Ministarstva za rad, zapošljavanje. boračka i socijalna pitanja da ukaže na činjenicu da su svi građani Srbije jednaki – deca, trudnice, porodilje, zaposleni, nezaposleni, penzioneri, osobe sa invaliditetom, borci, ratni veterani, pripadnici socijalno ugroženih, marginalizovanih ili bilo kojih drugih grupa.

U okviru ovogodišnjeg nastupa Ministarstva, posebna pažnja biće posvećena predstavljanju rukotvorina, slika i ostalih umetničkih dela koja su napravile talentovane osobe sa invaliditetom.

Naravno, na ove tri manifestacije biće predstavljene i sve ostale aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, naglasio je resorni ministar.