MEDIDENT, međunarodni sajam medicine i stomatologije, čija je suština zdravlje u najširem smislu te reči, preventiva, savremeni načini lečenja i promocija naučnih dostignuća u svim segmentima medicine i stomatologije, i svojim 45. izdanjem treba da dokaže da je najrespektabilnija regionalna medicinska sajamska manifestacija.

U Hali 3 Beogradskog sajma, od 6. do 8. oktobra 2022. okupiće se preko 70 izlagača i svojom reprezentativnom ponudom ponajviše dentalne, ali i ostale medicinske i laboratorijske opreme i sredstava, farmaceutskih i drugih proizvoda i usluga, preporučiti kao sajamski oslonac celokupne struke i pratećih srodnih industrija.

Očekuje se da tokom tri sajamska dana ova najstarija i najveća regionalna sajamska manifestacija ove vrste ugosti velike i male izlagače i klinike iz više zemalja ovog dela Evrope, koji će predstaviti svoje proizvode i usluge iz širokog spektra izlagačkih, stručnih i promotivnih programa. Kroz prezentacije, seminare i pokazne vežbe, Medident će ponuditi i aktuelna stručna medicinska saznanja i praktične obuke i iskustva iz stomatološke prakse i drugih grana medicine.

Pored onog stručnog, Medident će i ove godine pokazati svoj humani i humanitarni karakter dočekujući posetioce brojnim promocijama, prezentacijama i akcijama, besplatnim pregledima, masažnim tretmanima, raznovrsnim pokaznim vežbama, kratkim promotivno-edukativnim programima i drugim korisnim uslugama iz različitih medicinskih oblasti.

Таkо će “Plavi krug” organizovati besplatno merenje šećera u krvi, krvnog pritiska i indeksa biomase, a oboleli od dijabetesa moći će da dobiju savete i edukaciju; “Žena plus” (Asocijacija za pomoć ženama ugroženim HIV-om) ponudiće edukativne materijale za posetioce; Institut za transfuziju krvi Srbije organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi; na štandu firme B.P. Eurogrupa posetioci će moći da dobiju besplatnu masažu; firma Profarm će na štandu Elmeda promovisati Gingiopro, gel sa prirodnim aktivnim sastojcima za negu i masažu desni.

Kompanija Neodent će u okviru interaktivnih radionica na svom štandu, 7. oktobra, organizovati prezentaciju ambulantnog izbeljivanja zuba na pacijentu, primenom White Smile Flaesh lampe, a biće prikazan i rad sa sredstvima i uređajima za higijenu i dezinfekciju na izloženom stomatološkom radnom mestu, da bi se efikasno sprečilo širenje bakterija.

Na štandu Kreativ-Foglinika Kft biće organizovane prezentacije o mađarskoj medicini i stomatološkoj klinici Kreativ (na ruskom i srpskom jeziku, na svaka dva sata). Na istom štandu biće moguće prijaviti se za konsultacije, preglede, operaciju i ugradnju zuba u klinici. Firma IPRO ING izložiće i demonstrirati rad uređaja Genano 350, koji je izuzetno efikasan za dekontaminaciju vazduha u ordinacijama, laboratorijama, kancelarijama itd. Standardni uređaji za prečišćavanje koriste filtere koje je potrebno često menjati (velik trošak), a ovaj nema filtera i radi na principu električne plazme.

Poslovnim ljudima i medicinskim stručnjacima, koji čine većinu posetilaca ove manifestacije, Medident će takođe ponuditi komercijalne, stručne i edukativne sadržaje i omogućiti im da na jednom mestu saznaju i razmene korisne informacije iz oblasti medicine i dentala, potvrđujući još jednom svoje mesto u vrhu regionalne ponude sajamskih manifestacija posvećenih medicini i stomatologiji.

Posle dvogodišnje pauze, Medident se vraća na mesto sa kojeg se medicinska i stomatološka pomoć ukazuje i distribuira i lakše i sveobuhvatnije, na zadovoljstvo medicinskih stručnjaka, poslovnih ljudi, klijenata i pacijenata.

Radno vreme sajma Medident je 6. i 7. oktobra 10 – 19 časova, a 8. oktobra 10 -18 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 400 dinara, grupna 250 dinara, a parking u krugu Sajma plaća se 150 dinara po satu.