Na 43. Međunarodnom sajmu građevinarstva deset izlagača izdvaja se i po “okruglim ciframa” – jubilarnom broju godina od osnivanja fabrika. Izdvajamo jubilarce i posebno predstavljamo njihovu delatnost.

AD POLET IGK, Novi Bečej

Najupečatljiviji jubilej ove godine obeležava AD Polet IGK iz Novog Bečeja – 110 godina od osnivanja. Fabrika je od 2003. Godine članica NEXE Grupe, zapošljava 250 radnika i proizvodi preko 30 miliona komada crepa godišnje. Pored crepa, Polet proizvodi opeku i građevinske proizvode, svež beton, keramičke pločice i ploče.

JSC MOGILEVLIFTMASH, Belorusija

Posle pola veka od osnivanja, Movel je jedan od vodećih proizvođača liftova u istočnoj Evropi. Proizvodni program Movela obuhvata 133 osnovna modela liftova, kao i opremu za njih. Pored toga, firma proizvodi građevinske dizalice, građevinske platforme i pokretne stepenice.

ELVAL COLOURS S.A, Grčka

Grčka kompanija Elval osnovana je pre 40 godina i bavi se proizvodnjom plastificiranog aluminijuma. Od tako plastificiranog aluminijuma proizvodi i prodaje kompletan asortiman proizvoda za oblaganje zgrada.

INTERMAC, Italija

Intermac već 30 godina proizvodi i prodaje mašine za obradu kamena i ravnog stakla, kao i ostale mašine koje se koriste u proizvodnji nameštaja, građevinskom sektoru i automotivnoj industriji. U njihov proizvodni program spadaju: CNC radni centri, sistemi vodenog mlaza, stolovi za rezanje stakla, mašine za dvostruku obradu ivice stakla, vertikalne mašine, dijamantski alati za staklo i kamen. Intermac se nalazi u sastavu Biesse Group.

MISKO s.z.t.r, Kruševac

Samostalna zanatska trgovinska radnja iz Kruševca koja proizvodi građevinska kolica i ručni građevinski alat. Ima dugogodišnje iskustvo – 25 godina, tradiciju i prepoznatljiv kvalitet. U svom programu ima više od 50 različitih proizvoda.

TRISTREL d.o.o, Niš

Firma Tristrel osnovana je pre 25 godina. Već 20 godina je zvanični distributer SKF-a, a pre deset godina postala je i distributer Henkela. Mol, Shell i Neotex takođe su partneri ove niške firme, tako da u svom programu ima i njihove proizvode. Najaktuelniji saradnik Tristrela je Neotex (od 2016. godine), grčka firma koja se bavi proizvodnjom građevinske hemije za tečnu hidroizolaciju, podnih obloga na bazi smole, proizvoda za reparaciju i uštedu energije.

BORPLASTIKA EKO d.o.o, Novi Sad

Novosadski proizvođač sistema i uređaja za tretman otpadnih voda, koji je na tržištu već 20 godina. Iz proizvodnog programa posebno se izdvajaju biološki prečistači, separatori masti i ulja, šahtovi, kanalice, sistemi za tretman vazduha i tretman industrijske otpadne vode.

SOBEL d.o.o, Beograd

Postoji već dve decenije i bavi se zastupanjem, uvozom i prodajom visokokvalitetne elektroopreme prvenstveno namenjene za potrebe industrije. Primarni proizvodi iz ponude su grejni kablovi za sve primene, kao i finski električni panelni radijatori – konvektori. Sobel ima i proizvodnju grejnih sekcija za raznovrsnu primenu, kao i proizvodnju upravljačkih razvodnih jedinica za grejne sisteme.

STANDARD 001 d.o.o, Novi Sad

Već deset godina preduzeće se bavi proizvodnjom, prodajom i izvozom proizvoda od gumenog granulata, među kojima su parking stubovi, graničnici parking mesta, bokobrani, zaštitnici ivica… Pored toga, Standard 001 proizvodi i saobraćajnu signalizaciju.

TUPLEKS SRB d.o.o, Beograd

Tupleks ove godine obeležava prvi jubilej – pet godina od osnivanja. Bavi se distribucijom i prodajom materijala za ventilirajuće fasade – aluminijumskih kompozitnih panela, HPL kompakt ploča, mineralnih akrilnih ploča, podkonstrukcija.