Institut „Niška Banja“ je zdravstvena, naučno-nastavna i istraživačka ustanova koja se bavi prevencijom, lečenjem i rehabilitacijom kardiovaskularnih i reumatičkih bolesti.

U Institutu su spojene duga tradicija, primena savremenih dijagnostičkih i terapijskih procedura i prirodnog faktora lečenja (lekovita voda, peloid i gas).

Pruža mogućnost kompletne neinvazivne dijagnostike, lečenja i rehabilitacije u oblasti kardiologije, reumatologije i ortopedije. Nudi i zdravstvene pakete za očuvanje zdravlja, među kojima se posebno izdvaja paket Menadžerski „CHECK UP”, u trajanju od 3 do 5 dana, kao i specijalizovani paketi iz oblasti kardiološkog i reumatološkog ispitivanja.

Zainteresovani posetioci mogu da očuvaju i unaprede svoje zdravlje i kroz usluge „De luxe medicinski dan“ i „Banjski medicinski dan“, za koje su obezbeđeni popusti za uplate do 31. marta. Preporučuje se i opuštanje se kroz antiage, antistress, happy weekend i anticellulit pakete ispunjene masažama i đakuzijem u termalnoj vodi, aromatičnim kupkama, finskom i vibro saunom.

Institut prati svetske trendove, tako da je uveo veliki broj novih usluga, kao što su: Ayurveda (masaža toplim uljem), Pantha rei (estetska limfna drenaža), Hod po oblacima (refleksologija stopala), Masaža toplim školjkama i AI-CHI.

Posetioci mogu da uživaju i u neponovljivim trenucima opuštanja i relaksacije u wellness & spa centru „Sense“.