U četvrtak, 5. decembra, otvorena je „najhladnija“ vrela manifestacija Beogradskog sajma – Expozim, međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije. Više od 50 izlagača, uvoznika, proizvođača, distributera i servisera zimske sportske i rekreativne opreme, promotera zimskih turističkih centara i skijališta, odmarališta i brojnih turističkih destinacija, na usluzi je svima onima koji vole zimske sportske, rekreativne i zabavne aktivnosti i uopšte zimu i zimski ugođaj. Nude i sajamske popuste od 10 do 50 odsto. Posebna je privilegija prilika da se proda, razmeni, reparira ili servisira polovna zimska sportska oprema. Expozim traje do nedelje, 8. decembra 2019. godine, u hali 4 Beogradskog sajma. Ulaznica za ovaj sajam košta 350 dinara, a parking se plaća 150 dinara po satu.

Istog dana počeo je na Beogradskom sajmu i već legendarni Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja u ovom delu Evrope. U halama 3, 3a i 5, takođe do 8. decembra 2019. godine, desetinama hiljada pretežno mladih posetilaca predstaviće se više od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva. Cena ulaznice za jedan festivalski dan je 500 dinara, a deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz. Organizator Festivala nauke je Centar za promociju nauke i umetnosti Fenomen doo.

Već u petak, 6. decembra, ovim manifestacijama pridružuje se takođe već čuveni, i najveći u regionu, festivala igara i pop-kulture Games.CON. Koncipiran je tako da na jednom mestu okupi ljubitelje svih igara – od virtuelne realnosti, preko PC gejminga i konzola do tradicionalnih igara. I Games.CON traje do nedelje 8. decembra.

Ovakav sajamski program i pedesetak hiljada ljudi na Beogradskom sajmu, garantuju zanimljiv, poučan i atraktivan vikend i ulazak u hladnije dane.