U „ovakvom ili onakvom“ kontekstu, tek dronovi su već neko vreme poznati, ali i intrigantni, široj javnosti. Sajam tehnike poslužio je kao prava prilika da široka publika o njima više sazna, da vidi mogućnosti ovih tehničko-tehnološki savremenih naprava, ali se oproba i u upravljanju ovim višenamenskim letelicama.

U hepeningu upravljanja dronovima pre svega su učestvovali naši poznati glumci, koji su posle kratkog zagrevanja pokazali da su vešti amateri. Uz Stefana Buzurovića, jednog od glavnih aktera trenutno popularne serije „Istine i laži“ i Bojana Perića iz „Vojne akademije“, u preciznom provlačenju dronova kroz krugove i kvadrate, kao i u upravljanju njihovim letovima, zaokretima i preciznom prizemljenju, okušalo se još nekoliko naših poznatih glumaca – Peđa Damnjanović, Nemanja Živković, Dimitrije Ilić, Andreja Maričić i Zoran i Rade Ćosić.

Posle ovog zabavnog glumačkog nadmetanja na specijalano postavljenom poligonu, u upravljanju ovim bespilotnim letelicama oprobali su se i zainteresovani pojedinci iz publike. Oni su svoje početne korake u upravljanju dronovima pravili na „običnijim“ spravama, a profesionalci su publici u hali 2 pokazali i šta sve može takozvani „trkački dron“, koji dostiže brzinu i do 100 kilometara na sat.