Asocijacija za pomoć ženama i njihovim porodicama ugroženim HIV virusom – Žena plus, humanitarna i neprofitna organizacija, i ove godine svoju aktivnost promoviše na Sajmu medicine i stomatologije.

Na svom štandu, zajedno sa Omladinom JAZAS-a i Umetničkim društvom JeNeJart, Asocijacija predstavlja projekat „Mostovi prijateljstava“ i deli besplatne kondome i edukativni materijali za posetioce.

Pošto je cilj Asocijacije da se ženama koje žive sa HIV-om i članovima njihovih porodica poboljša kvalitet života, promotivne aktivnosti i nastupi na ovakvim dešavanjima su veoma važni. Prema rečima Dubravke Malohodžić, direktorke Asocijacije, Sajam medicine i stomatologije je već godinama mesto na kome Zena plus ima odličnu promociju, mesto sa koga se jasno poručuje da HIV nije bauk i da se sa njim može živeti. Polako se „izlazi iz čaure“ i smanjuje se diskriminacija osoba sa HIV-om.

Za ovako uspešan nastup, objašnjava Dubravka Malohodžić, veoma su zaslužni organizatori Medidenta, koji se svake godine potrude da Žena plus ima lep štand na prometnom mestu, tako da ljudi svraćaju, uzimaju promotivni materijal i upoznaju se sa onim što je Asocijaciji bitno – zajednički život sa zaraženima je i moguć i poželjan. Posebno treba naglasiti da se organizacija, pre svega, bavi ženama i decom sa ovim problemom.