Još od 2001. godine, druga subota u julu u Ljuboviji je rezervisana za „Drinsku regatu“. Prvih godina manifestacija je bila mala po broju učesnika i plovila, ali je i tada predstavljala izuzetno zadovoljstvo svima onima koji su se otisnuli na splavarenje Drinom. Broj učesnika i plovila rastao je iz godine u godinu, tako da se ova turistička atrakcija sada može pohvaliti znatno drugačijim brojkama – splavari oko 10 hiljada učesnika na oko 100 plovila.

Plovni put – od Rogačice do Ljubovije, predstavlja 40 kilometara plovidbe najlepšim tokom reke Drine, uz nezaboravno druženje u izuzetnom ambijentu.

Plovidba Drinom je centralni deo manifestacije, a prati je i bogat kulturno-zabavni program i niz sportskih dešavanja. Ove godine goste Regate zabavljaće Dženan Lončarević, na koncertu koji će biti održan 7. jula, kao i Leksington bend, na koncertu 8. jula u Ljuboviji. Zabavni program upotpuniće nastupi trubača i lokalnih bendova.

„Drinska regata“ odavno je postala turistički brend Srbije i zaštitni znak Ljubovije, njen pečat na turističkoj karti naše zemlje.

Organizatori manifestacije su Opština Ljubovija i Turistička organizacija ovog mesta.