Međunarodni sajam medicine i stomatologije – Medident, 42. po redu, biće održan od 12. do 14. oktobra 2017. u hali 4 Beogradskog sajma.

Medident je posvećen zdravlju, preventivi, savremenim načinima lečenja i promociji naučnih dostignuća u svim segmentima medicine i stomatologije. Radi se o najstarijoj sajamskoj manifestaciji ove vrste u regionu, na kojoj domaći i strani izlagači predstavljaju stomatološku, medicinsku i laboratorijsku opremu i sredstva, farmaceutske proizvode i usluge iz različitih medicinskih oblasti. To je mesto intenzivnih poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika medicinske opreme, mesto na kome stručnjaci razmenjuju i stiču nova znanja i iskustva.

O razvoju i trajno rastućem interesovanju i izlagača i posetilaca za ovu sajamsku manifestaciju govori i podatak da se ove godine očekuje učešće više od 100 izlagača iz čak petnaestak država. Zbog toga je i cela manifestacija ove godine preseljena iz „tradicionalne“ hale 3 u veću halu 4 Beogradskog sajma.

U skladu sa misijom Medidenta, da se pomogne u očuvanju zdravlja i učini život ljudima lakšim i boljim, i posetioci ove manifestacije s nestrpljenjem očekuju tradicionalne prezentacione akcije, besplatne preglede, masažne tretmane, raznovrsne pokazne vežbe, kratke edukativne programe, akcije dobrovoljnog davanja krvi i brojne druge usluge.

Tome je namenjen i izuzetno bogat prateći stručni program sa aktuelnim predavanjima, promocijama i prezentacijama, koji se organizuju i na štandovima izlagača i u posebnom, audio-vizuelno opremljenom prostoru. Pored programa sa humanitarnom i edukativnom dimenzijom, namenjenih svima, Medident nudi i visokostručne sadržaje namenjene profesionalcima. Noseći deo ovogodišnjeg programa, namenjenog baš njima, je trodnevni simpozijum sa akreditovanim predavanjima iz oblasti dentala, na kome se mogu prikupiti neophodni bodovi za licencu.

I profesionalni, visokospecijalizovani deo izlagačkog segmenta sajamskog programa, kao i uvek biće bogat ekskluzivnom ponudom namenjenom različitim medicinskim oblastima. Tako će, npr. atinska klinika Jatropolis, specijalizovana za radiohirurgiju i radioterapiju, koja raspolaže najsavremenijom tehnikom za lečenje karcinoma mozga, pluća, jetre, bubrega, materice, jajnika i prostate, predstaviti sajber i tomo nož, robotizovane aparate, koji izuzetno precizno deluju na obolelo tkivo visokim dozama radioterapije, a da pri tom ne oštećuje zdrave ćelije. Uređaj se tokom tretmana okreće oko pacijenta i usmerava zrake ka tumoru iz 1200 uglova. A kompanija Carlos Signs će, prvi put na Balkanu, predstaviti revolucionaran uređaj iz oblasti dentala Roland DWX-52DC Dental Milling Machine, koji zahvaljujući izvanrednoj kombinaciji automatskih funkcija korisnicima uveliko olakšava i skraćuje manuelni rad, pa samim tim i ubrzava produkciju dentalnih restoracija.

Ovogodišnji Medident ima još jednu privilegiju – otvoriće ga prof. dr Nadežda Basara, hematolog i onkolog, naš a jedan od svetskih stručnjaka za transplantaciju matičnih ćelija.

Radno vreme Medidenta 12. i 13. oktobra je od 10 do 19 časova, a 14. oktobra do 18 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 150 dinara, a parking se plaća 100 dinara po satu.