ATB SEVER iz Subotice vodeći je proizvođač i isporučilac elektromotora, generatora, remonta električnih rotacionih mašina, inženjering poslova u hidroelektranama, termoelektranama i površinskim kopovima. Privatizovan je 2005. godine, kada je, pod imenom ATB SEVER, postao članica poslovnog sistema ATB Austrija. Volong, jedan od vodećih svetskih brendova u automobilskoj industriji, kupio je ATB Group 2011. godine.

Ova kompanija, sa 95-godišnjim iskustvom u proizvodnji elektromotora i agregata, jedna je od najstarijih fabrika za proizvodnju rotacionih električnih mašina u jugoistočnoj Evropi. Danas u vlasništvu ATB SEVER DOO posluje fabrika mašinske opreme za rudarstvo i energetiku ATB FOD DOO, na lokaciji u Boru.

ATB SEVER proizvodi i isporučuje elektromotore razvijene prema zahtevu kupca, koji zadovoljavaju najsloženije tehničke zahteve elektromotornih pogona u nuklearnim i termoelektranama, površinskim kopovima uglja i bakra (bageri, transporteri, odlagači), podzemnim rudnicima, rafinerijama, platformama za eksploataciju nafte i gasa i dr. ATB SEVER poseduje tehnologije proizvodnje koji omogućavaju da njihovi proizvodi rade u najsurovijim hladnim i toplim, morskim klimatskim regionima.