Beogradski sajam je, tokom 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, posetio profesor Steven E. Meyer, dekan američkog Univerziteta Daniel Morgan Graduate School iz Vašingtona.

Američki profesor Steven E. Meyer posetio Sajam
Profesor studija nacionalne bezbednosti Steven E. Meyer, dekan i predsedavajući „Programa nacionalne sigurnosti“, iako je čest gost srpske prestonice, do sada nije imao priliku da poseti Beogradski sajam. U razgovoru sa menadžmentom, pohvalio je rezultate koje Sajam postiže i iskazao spremnost da pozove nekoliko poznatih američkih kompanija da posete Sajam i učestvuju na nekoj od brojnih manifestacija.

Pored toga, profesor Meyer rekao je i da je zainteresovan da zajedno sa Beogradskim sajmom organizuje različite zanimljive i edukativne specijalizovane konferencije.

Gost je u pratnji domaćina obišao 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Izrazio je divljenje zbog načina organizovanja jedne ovako velelepne manifestacije – po veličini, broju izlagača i posetilaca, a istakao je i da po kvalitetu organizacije Sajam knjiga može da stane „rame uz rame“ sa najvećim svetskim sajmovima ove vrste.