Prva ovogodišnja sajamska manifestacija na Beogradskom sajmu, 5. Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade“, počeo je u četvrtak 25. januara i trajaće do subote 27. januara 2024. godine.

Ovaj vodeći regionalni sajamski događaj u sektorima svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredne mehanizacije, sistema za navodnjavanje, sistema protivgradne zaštite, rasadnika, semenskih i hemijskih kuća i drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede, na izložbenom prostoru većem od 30.000 m2 i pred više od 600 izlagača iz regiona i sveta, svečano je otvorila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Značajan deo ovog vrhunskog trodnevnog sajamsko-konferencijskog događaja predstavljaju svakodnevne stručne konferencije, sastanci i B2B komunikacije koje obuhvataju diskusije o aktuelnim i nadolazećim trendovima na globalnim tržištima i pružaju informacije o najnovijim tehnološkim inovacijama u prehrambenoj industriji. Eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija te predstavnici velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera aktuelizuju teme iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, tržišta voća i povrća, klimatskih promena i njihovog uticaja na promene u proizvodnji voća i povrća i brojne druge.

Agro Belgrade 2024. se organizuje uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda te Privredne komore Srbije.

Sajam je otvoren svakog dana od 10 do 17 časova.