Agro Belgrade 2021, zamišljen kao vodeći specijalizovani sajamsko-konferencijski događaj na zapadnom Balkanu i u jugoistočnoj Evropi, posvećen voćarstvu, vinogradarstvu i povrtarstvu,  posle prošlogodišnjeg premijernog izdanja, neposredno pred obustavu sajamske delatnosti uslovljene pandemijom kovid-19, organizuje se u izmenjenom, konferencijskom formatu.

Agro Belgrade konferencija biće održana petak, 5. marta 2021. godine, u velikoj konferencijskoj sali hale 4 Beogradskog sajma, a planirano je da se između 10,45h i 14h održe četiri tematska panela, na kojima će biti razmatrane perspektive izvoznih tržišta voća i povrća, potencijal jabučastog i koštičavog voća i sadnog materijala u Srbiji, modeli finansiranja agrobiznisa u Srbiji u 2021. godini i napredne agrotehnologije u voćarstvu i povrtarstvu.

Konferencija ima međunarodni karakter, o čemu svedoče moderatori i učesnici panela iz više evropskih zemalja, eminentni stručnjaci u pojedinim oblastima i predstavnici specijalizovanih međunarodnih institucija i organizacija. O njenom visokom nivou govore i gosti među kojima su i Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Shanley Pinchotti, direktorka USAID-ove Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj, Aleksandar Pavlović, direktor USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, i Milinko Veličković, sekretar u Sekretarijatu za privredu grada Beograda.

Uvod u Agro Belgrade 2021. bili su B2B online sastanci, organizovani dan ranije, u cilju poslovnog povezivanja domaćih proizvođača sa domaćim i stranim kupcima. Planirano je i da celokupna konferencija bude snimljena i objavljena na zvaničnom YouTube kanalu Agro Belgrade.