Pred nama je tradicionalni godišnji događaj promocije novih trendova, stilova, modela i kolekcija nameštaja i pratećih elemenata za opremanje enterijera.

Od 6. do 11. oktobra 2023. godine na Beogradskom sajmu održaće se 59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI), koji decenijama igra važnu ulogu u razvoju industrije nameštaja u Srbiji i regionu, kao i u stvaranju veza između proizvođača, dizajnera i potrošača.

Dobro došli na mesto inspiracije, kreativnosti i neiscrpnih poslovnih mogućnosti!

Sajmovi nameštaja centar su inovacija u ovoj kompleksnoj i uvek perspektivnoj industriji, a Beogradski sajam nameštaja, uvažen međunarodni događaj, privlači istaknute proizvođače nameštaja i pruža mogućnost kompanijama da izlože svoje proizvode na globalnom tržištu. Kao platforma za predstavljanje inovacija i novih koncepata u industriji nameštaja, uključujući moderne dizajne, materijale i tehnologije, Sajam nameštaja je ultimativno mesto jačanja domaćih brendova i proizvođača, i prilika da konkurišu na tržištu uz pažnju potencijalnih kupaca i investitora.

Na Sajmu nameštaja, u specijalnom sajamskom ambijentu u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A, posetioci će među izloženim eksponatima i uz posebne pogodnosti, moći da pronađu nešto što odgovara njihovim potrebama i afinitetima. Domaći i strani izlagači, renomirani proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri, trgovci i drugi profesionalci, predstaviće širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene (stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski, kuhinje, spavaće sobe, garniture i još mnogo toga), različite stilove nameštaja (moderne, klasične, minimalističke, rustične). Ni ove godine neće izostati i ostali upečatljivi elementi enterijera, kao što su rasveta, dekorativni predmeti i drugi dodaci koji doprinose kompletnom izgledu i opremanju stambenog ili poslovnog prostora.

Na ovogodišnjem Sajmu nameštaja učestvuje više od 120 izlagača iz devet zemalja. Zemlje učesnice: Italija, Nemačka, Turska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Severna Makedonija, Poljska, Kina, Slovenija…

Noviteti i premijere na Sajmu nameštaja

Na sajmu se predstavlja izuzetan program domaćih izlagača, među kojima su: Vitorog, Emmezeta, Simpo, Melani Sofa, MobelS, Philip Co, Cotexa, Catra home, Rast nameštaj, Garda, Amboss nameštaj i dr.

Među inostranim učesnicima su: Mobello (BiH), Nunc (Hrvatska), Mebel Jumis dizajn (Severna Makedonija), Janpol (Poljska).

Tematske celine po halama

Hala 1 – Tapacirani i stilski nameštaj i nameštaj za uređenje enterijera

Hala 1A – Galanterija i dekor

Hala 2B – Mladi dizajneri i škole

Hala 2A – Pločasti materijali

Hala 3 – Dizajnerski nameštaj

Hala 3A – Dizajnerski nameštaj

Hala 5 – Mašine i alati za drvnu industriju

B2B poslovni portal

Za što efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžmane tokom sajma, svim učesnicima dostupan je B2B poslovni portal namenjen registraciji i međusobnom umrežavanju kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca, kupaca (buyera) Međunarodnog sajma nameštaja i Međunarodnog sajma mašina i alata iz oblasti drvne industrije 2023.

Specijalna poslovna propusnica uključuje paket pogodnosti za poslovne posetioce.

Izložba mladih dizajnera/Young Designers Exhibition, hala 2B

I ove godine sajamski program dopuniće posebna celina tokom trajanja sajma – već poznata Izložba mladih dizajnera, na kojoj će posetioci imati priliku da pogledaju radove mladih i perspektivnih autora, fakulteta i škola, jer je cilj ove izložbe da svetlo baci na zvezde u usponu koje ćemo nastaviti da pratimo u narednim izdanjima sajma.

Design Talks – diskusije sa eminentnim govornicima, hala 2B

Nastaviće se i Dizajn specijalitet Beogradskog sajma nameštaja – Design Talks – razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja sajma, a koji će ove godine imati veoma dinamičan program i okupiti eminentne govornike.

NAGRADE SAJMA NAMEŠTAJA 2023: „Zlatni ključ“ i „Sajamski ključ“

Nagrada Zlatni ključ Nagrada za najbolja rešenja najuspešnijim izlagačima na sajmu, ukazujući na najkvalitetnija i najinovativnija rešenja.

Nagrada „Sajamski ključ“ – Nagrada za doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i ukupan sajamski nastup.

59. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju

Uporedo sa kompatibilnim Međunarodnim sajmom nameštaja, od 6. do 10. oktobra 2023. godine u hali 5 Beogradskog sajma održaće se 59. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju.

Ovaj sajam je svojevrsni oslonac i materijalni pokretač celokupne drvne i drvno-prerađivačke industrije Srbije, a posebno industrije nameštaja, jer na efektan, originalan i svrsishodan način spaja drvnu i industriju nameštaja sa kreativnom sferom. Specijalizovana manifestacija ima misiju da predstavi najnovije tehnologije, proizvode i usluge namenjene industriji obrade drveta.

U širokom spektru proizvoda i usluga na sajmu prednjače mašine za sečenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijali i repromaterijali koji se koriste u procesu obrade drveta, tehnologije, pogotovo inovativne, za obradu drveta, te dodatna oprema i alati (poput alata za ručnu obradu, alata za zavarivanje i pričvršćivanje, pribora za održavanje mašina). Najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, kao i pilane, sušare i mehanički, električni i pneumatski alati, ali i softveri za projektovanje i upravljanje proizvodnjom, digitalna rešenja za optimizaciju procesa obrade drveta i automatizovane sisteme, treba da ilustruju kojom brzinom se drvna i industrija nameštaja razvijaju, inoviraju i usklađuju sa svetskim trendovima.

Objedinjavanje tematski srodnih manifestacija privlači inostrane kupce, koji kreiraju ponudu i tražnju na tržištima na kojima posluju, te će u halama Beogradskog sajma moći će da se upoznaju sa srpskom drvno-prerađivačkom i industrijom nameštaja koja poseduje izuzetno kvalitetne prirodne resurse, obrazovanu radnu snage i snažan dizajnerski potencijal koji je već prepoznat širom Evrope i sveta.

Radno vreme Sajma nameštaja:
PET – SRE, 6 – 11. oktobar: 10:00 – 20:00

Radno vreme Sajma mašina:
PET – PON, 6 – 9. oktobar: 10:00 – 19:00
UTO, 10. oktobar: 10:00 – 18:00, ulaz slobodan

Ulaznice za Sajam nameštaja: Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, a grupne ulaznice 350 dinara, a za đake i studente 250 dinara. Poslovna propusnica: 2.500 din.

Parking za automobile: 150 dinara po satu.

Medijski partneri manifestacije: Furniture News, Mobel Markt, Meubihome, Archiproducts, BeforeAfter.rs, Style.rs, Bravacasa, Podovi, Gradnja.rs, Drvotehnika, Prozori+Vrata i Grenef.

Hotel partner: Mona Plaza

Novinarske akreditacije: Zahtev za novinarsku akreditaciju pošaljite na e mail press@sajam.rs