Ovogodišnji Sajam vina obeležava i sadržajan prateći program. Pored stalnih dešavanja na samim štandovima izlagača – razgovora, prezentacija i promocija, za petak, 23. februar predviđeno je nekoliko interesantnih stručnih dešavanja.
Udruženje somelijera Srbije SERSA u podne počinje „Razotkrivanje vina“.
Predstavljanjem sistemskog rešenja regulacije otpadnih voda u vinarijama, kao i programa podsticajnih sredstava i sistema obnovljivih izvora energije – zelene proizvodnje, stručno predavanje organizuje i Privredna komora „Zelena Srbija“. Skup počinje u 13:30, a predavač je Saša Mihajlović, predsednik Komore.
Od 14 do 16 časova održava se MASTER CLASS – Italija, prelepi veliki vinograd (Un vigneto chiamato Italia). Predavači su Bartolomeo Roberto Lepori – Sommelier Master Class AIS Italian Sommelier Association i Igor Luković, somelijer i vinski kritičar.
Udruženje somelijera Srbije SERSA u petak u 17 časova ima još jednu aktivnost – stručni skup pod nazivom „Vino i hrana“.
Drugi sajamski dan na ovogodišnjem BeoWine fair-u završava se uz tamburaše, koje na Beogradski sajam dovodi Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam Vlade Vojvodine.