Masovna vakcinacija građana u halama Beogradskog sajma gotovo svakodnevno, pored već poznatih rizičnih grupacija koje imaju prioritet, uključuje i velike organizovane grupe onih koji u obavljanju svojih redovnih profesionalnih aktivnosti, ili u javnom i društvenom životu, imaju više šansi da budu zaraženi ali i da prenesu zloćudni virus kovid-19.

Među takvim osetljivim grupama su i članovi diplomatskog kora u Srbiji, članovi kancelarija brojnih međunarodnih organizacija i institucija različitih profila, ali i predstavnici velikih svetskih kompanija, koji su deo javnog prostora u Srbiji.

I diplomati biraju Beogradski sajam

Tako se, tim povodom, u subotu 27. februara, sa punkta na Beogradskom sajmu, oglasila i ambasadorka Velike Britanije u Beogradu Šan Maklaud objavivši da je upravo „na Beogradskom sajmu primila vakcinu protiv korona virusa“. Rekla je i da se radi o vakcini AstraZeneka i da se raduje predstojećoj drugoj dozi. Zahvalila je Ministarstvu spoljnih poslova, Institutu Batut, srpskoj premijerki i svim lekarima na Beogradskom sajmu na profesionalnom i primernom odnosu.

Kao i ostalim građanima Srbije, i predstavnicima diplomatskog kora i drugim predstavnicima međunarodne zajednice, na raspolaganju su sve četiri vakcine koliko ih trenutno ima u Srbiji – Fajzer-Biontek, Sputnjik V, Sinofarm i AstraZeneka.