Takmičenje „Mladi zavarivač 2018“

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća i ove godine će biti epicentar brojnih obrazovnih i takmičarskih programa iz najrazličitijih tehničkih i tehnoloških oblasti.

Jedno od takvih takmičenja je republičko takmičenje učenika srednjih škola u zavarivanju „Mladi zavarivač 2018“.

Radi se o takmičenju učenika srednjih mašinskih škola Srbije i mladih zavarivača iz privrede, koje će se po prvi put održati na Beogradskom sajmu, u sklopu Sajma tehnike i tehničkih dostignuća, i to u sredu 23. maja 2018. godine, u hala 2, nivo C.

Takmičenje „Mladi zavarivač 2018“

Takmičenje će biti organizovano u dve kategorije i četiri postupka zavarivanja (111 – REL, 135 – MAG, 141 – TIG i gasno – u zavisnosti od broja prijavljenih učesnika). Prvu kategoriju čine učenici srednjih mašinskih škola Srbije koji se takmiče u teorijskom i praktičnom delu, dok se druga kategorija, mladi zavarivači do 22 godine starosti, takmiče samo u praktičnom delu. Obe kategorije izrađuju isti praktični zadatak.

Takmičenje „Mladi zavarivač 2018“

Organizatori takmičenja su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Zajednica mašinskih škola Republike Srbije, Društvo za unapređivanje zavarivanja u Srbiji i Beogradski sajam – Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

Pokrovitelji takmičenja su Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Privredna komora Srbije, a generalni sponzor je Proficut d.o.o.

Prijavni formular se može preuzeti sa www.zms.edu.rs i poslati na e-mail sekretar@zms.edu.rs