Danas je 7. jun, Svetski dan sajamske industrije, svojevrsni praznik kojim globalna asocijacija sajamske i izložbene industrije UFI podseća na nemerljiv i istorijski značaj ove privredne grane u planetarnim okvirima.

Beogradski sajam, oslonac sajamske industrije u ovom delu Evrope, član UFI od 1957. godine, pa čak i dobitnik UFI nagrade za najkreativniju aktivnost 2019. godine, koji ove godine slavi 85 godina od svog osnivanja, pridružuje se proslavi ovog praznika svetskih sajmova kampanjom „Zasadimo cvet – rastimo zajedno“ (“Let’s plant a flower, let’s grow together”)

Svesni značaja očuvanja i zaštite životne sredine za našu budućnost, kao i da sajmove ne predstavljaju samo hale i izložbeni štandovi, ove godine smo na prostoru Beogradskog sajma zasadili više hiljada sadnica različitog cveća i sadnog materijala. Na ovaj način smo ulepšali otvoreni izložbeni prostor, kao mali deo našeg zajedničkog i jedinog sveta koji imamo i svi delimo.

Beogradski sajam je proteklu prolećnu sezonu okončao veoma uspešno, a očekuje se da poslovnu godinu završi sa preko 60 organizovanih manifestacija, što bi bio apsolutni rekord u osam i po decenija dugoj istoriji ove kompanije.

Beogradski sajam i Srbija s nestrpljenjem iščekuju i izbor domaćina svetske izložbe EXPO 2027, koji sledi za petnaestak dana u Parizu, a smatra se da je među pet kandidata Beograd dokazao da je najozbiljniji.