Slovačka agencija za razvoj investicija i trgovine (SARIO), koja posluje pod patronatom Ministarstva privrede Republike Slovačke, predstavlja na 62. Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća nekoliko velikih kompanija.

ADRIAN GROUP je svetski poznati proizvođač energetskih sistema
ADRIAN GROUP je svetski poznati proizvođač energetskih sistema dizajniran za grejanje velikih objekata ili hlađenje i kontrolu sistema: Adrian-Rad – tamno-infracrveni plinski bojleri i keramički infracrveni grijači s alternativom upotrebe električne infracrvene energije; Adrian-Air – jedinice za topli vazduh visokog kapaciteta, kao i decentralizovane gasne jedinice na topli vazduh s malim kapacitetom i garancijom od pet godina na izmenjivače topline i zavesa vrata; Evaporative cooling – hladnjaci visokog kapaciteta koji koriste prirodni povetarac i dejstvo vode uz maksimalni efekt, minimalna ulaganja i operativne troškove; Destratification – jednostavno rešenje za održavanje željenog režima temperature i smanjenje troškova; Multi-Rad – mikroprocesorski kontrolni sistem za upravljanje potrošnjom energije i kontrolom po grejnim zonama.

EKOSERVIS SLOVAČKA je lider na slovačkom tržištu u pružanju rešenja za prečišćavanje otpadnih voda
EKOSERVIS SLOVAČKA je lider na slovačkom tržištu u pružanju rešenja za prečišćavanje otpadnih voda primenom nove membranske tehnologije za opštine do 50 hiljada stanovnika, kao i za turističke objekte, tržne centre, poljoprivredne procesne objekte i potrošače u industijskom sektoru. Voda obrađena njihovim tehnologijama može se reciklirati, koristiti kao servisna voda u poljoprivredi i na lokacijama sa strogim ekološkim zahtevima (npr. nacionalni parkovi).

EKOSERVIS SLOVAČKA nudi široki spektar postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, od najmanjih do velikih, prilagodljivih svakoj potrebi. Asortiman proizvoda obuhvata uređaje za prečišćavanje kontejnerskih otpadnih voda i komunalna postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Kao kompleksni izvođač radova, kompanija nudi svojim kupcima dizajn tehnoloških procesa, detaljno prizvodno projektovanje, proizvodnju, ugradnju, pokretanje, rad i servisiranje, kao i konsultantske usluge.

Kompanija je osnovana 1990. godine i od tada uspešno realizuje projekte u Poljskoj, Litvaniji, Latviji i Ukrajini.

HM TRANSTECH S.R.O. je porodična firma koja se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom mašina za preradu metala
HM TRANSTECH S.R.O. je porodična firma, osnovana 1997. godine, koja se od osnivanja bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom mašina za preradu metala.

Širok spektar mašina za sklapanje, giljotinske makaze, linije za sečenje limova i drugih proizvoda garancija su da kompanija može da pruži pristupačne i tehnički optimalne mašine za male proizvođače, ali i za srednje i velike kompanije koje proizvode širu seriju proizvoda.

Pored pomenutih, kompanija proizvodi i specijalne mašine prema zahtevima kupaca.

EMSYST spol. s.r.o. je slovačka tehnološka firma sa 23-godišnjom istorijom

EMSYST spol. s.r.o. je slovačka tehnološka firma sa 23-godišnjom istorijom. Razvija i proizvodi senzore sile, specijalne mašine i drugu opremu iz oblasti merne tehnologije. Senzori sile i obrtnog momenta su dizajnirani uglavnom za upotrebu u industriji, npr. za merenje sile na presi, hidrauličnim cilindrima i drugim mašinama. Merni opseg je od 50 N do 3000 kN.

Kompanija proizvodi i dodatnu opremu za senzore, signalne kondicionere, indikatore i sisteme za prikupljanje podataka. Izgradnja specijalnih mašina je fokusirana na mašine za testiranje, vage i mašine prilagođene industriji. Poznate su npr. vage za gumarsku industriju. Visok kvalitet ovih proizvoda, implementacija savremenih tehnologija i briga o prirodnom okruženju elementi su koji čine EMSYST spol. s.r.o. uspešnom i rastućom firmom na tržištu.

THERMO/SOLAR Ziar

THERMO/SOLAR Ziar je jedan od najvećih evropskih proizvođača visokokvalitetnih solarnih termičkih kolektora, nosača ramova za kolektore i PV panele, specijalnih solarnih pumpi i termosifonskih solarnih bojlera za vodu.

Sa više od 40 godina životnog veka proizvoda, njihovi solarni kolektori su projektovani da rade u oštrim klimatskim uslovima, uključujući područja sa visokom vlažnošću, pustinjske regije ili visoke planine. Izrađeni su od visokokvalitetnih materijala proizvedenih od strane evropskih proizvođača.

THERMO/SOLAR kolektori su pogodni za širok spektar primena – zagrevanje tople vode, zagrevanje bazena, grejanje prostora, desalinizaciju morske vode, podršku toplotnim pumpama itd. Koriste se u malim instalacijama u porodičnim kućama, kao i u velikim instalacijama u hotelima, bolnicama itd.