Posetioci Sajma knjiga ove godine mogu ne samo da kupe željene knjige, već i da objave svoje knjige. Na štandu prvog izdavača e-knjiga u Srbiji – New Look Entertainment, autori će moći da se registruju za objavljivanje digitalnih izdanja.

New Look Entertainment, koji e-knjige izdaje od 2011. godine, kreira digitalna izdanja u formatima koje zahtevaju digitalna tržišta, a potom ih plasira na svetsko online tržište knjiga. E-knjige će biti prodavane preko najvećih digitalnih marketa na globalnom tržištu, a čitaoci će naslove preuzimati na svojim mobilnim uređajima – e-čitačima, tabletima, mobilnim telefonima.

Objavljivanje e-knjige košta 99 evra, a autori za taj novac dobijaju uredničko čitanje, ako knjiga nije ranije izdavana, prebacivanje knjige u elektronski format, sa predviđenih do 30 grafičkih elemenata, distribuciju e-knjige na markete i izveštavanje o prodaji.

„Digitalne knjižare i digitalne biblioteke, značaj e-books formata i iskustva“ tema je o kojoj će biti reči u četvrtak, 27. oktobra u okviru pratećeg programa. Predavanje se održava u sali „Vasko Popa“ u 14 časova, a govoriće Zlatko Ahmić, savetnik za digitalno izdavaštvo.