PlayIt Show Serbia, najveći regionalni sajam gejming i IT industrije, održava se u Beogradu 27. maja, prvi put. Organizator manifestacije – zemunska firma „PlayIt Show SRB“, na Beogradskom sajmu u hali 4 priprema celodnevni gejming doživljaj za sve ljubitelje video igara, konzola, gedžeta, e-sporta, IT-a, ali i jutjubere, gejmere i kosplejere.

ASUS i Microsoft su glavni sponzori manifestacije, a medijski partner je PLAY radio.

PlayIt Show je naslednik prvog pravog gejming sajma u Mađarskoj, koji se dva puta godišnje održava u Budimpešti i u drugim većim gradovima. Ove godine PlayIt Show prvi put prelazi granicu i svoj jedinstveni program seli u Beograd. Namenjen je velikim i malim igračima, predstavnicima oba pola, svima koji su zainteresovani za IT, mobilne telefone ili šareni svet video igrica.

Kao uvertira za gejming događaj godine, u utorak, 23. maja u Beogradu je održana konferencija sa panel diskusijom pod nazivom „Rast i izazovi gejming i e-Sport industrije“, na kojoj su učesnici razgovarali o izazovima rasta, komunikacijama i društvenoj odgovornosti najbrže rastuće industrije danas.

U okviru ASUS i Microsoft PlayIT Show Srbija najstrastveniji gejmeri i gejmerke imaće priliku da se oprobaju u najpopularnijim video igrama.

Održaće se LAN finala velikih regionalnih LoL, DotA2 i CS:GO turnira, kao i Adria Master turnira na koje će doći timovi iz regiona. Pobednici će dobiti vredne nagrade, jer je nagradni fond Adria Masters turnira pet hiljada dolara.

„Zona mlevenja“ čeka sve ljubitelje borilačkih video igara kao što su Injustice i Marvel vs Capcom 3 borbe.

U okviru GameArt kutka posetioci će biti u prilici da se upoznaju s umetničkim konceptima koji stoje iza najpopularnijih igara, kao i brojne akcione i druge figure.

U okviru Sajma biće predstavljen i Cosplay koji je inspirisan likovima iz anima ostvarenja i video igara. Brojni domaći i regionalni kosplejeri, kao što su Borivoje Naumovski i Nana Kuronoma, koji sami prave svoje kostime, pripremaju kompletan performans.

U Moding zoni biće prikazani neki od samostalno sastavljenih personalnih kompjutera, a na štandu glavnih sponzora posetioci će biti u mogućnosti da isprobaju najnovije ASUS uređaje i saznaju više o novitetima Windows 10 Creators Update-a.

ASUS štand biće podeljen na dva dela – ROG gejming deo, na kome će pored izloženih uređaja moći da se igraju i neke od najpopularnijih video igara, i RELAX ZEN deo, na kome će biti izloženi premijum Zenbook modeli i ASUS telefoni.

Posebno zanimljiva biće Monster ulica u kojoj će se odigravati celodnevni program. Posetioci će moći da uživaju i u takmičenju beogradskih srednjoškolaca u basketu tri na tri, uz podršku FIBA.

Zaštitno lice događaja je poznati jutjuber Vojislav Perić, poznatiji kao SupremeNexus. On je svoj visokoposećeni jutjub kanal otvorio 2013. godine nakon uspešne tvič karijere i najpopularnijeg strima na ovim prostorima sve do danas.