Paralelno sa 56. Međunarodnim sajmom nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije odvija se i 56. Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije, koji će trajati dan kraće – od 6. do 10. novembra u hali 5 Beogradskog sajma.

Od izuzetne važnosti za drvno prerađivačku industriju Srbije, manifestacija prikazuje inovacije, najnovija tehničko-tehnološka rešenja kao i pravce razvoja i perspektivu drvne i industrije nameštaja.

Za strane investitore Srbija je jedan od najatraktivnijih destinacija za ulaganje. Drvna industrija Srbije grana je sa nizom komparativnih prednosti u odnosu na zemlje regiona: izuzetan kvalitet sirovinske baze, očuvani prirodni resursi, veliki broj visokokvalifikovanih radnika kao i geografska pozicija koja omogućava brzu isporuku proizvoda.

U ekspanziji je proizvodnja nameštaja od punog drveta, visokog kvaliteta, a kompanije konstantno modernizuju svoju opremu i prilagođavaju se zahtevnim trendovima i potrebama tržišta. Saradnja dizajnera nameštaja i enterijera sa domaćim proizvođačima nameštaja rezultira visokokvalitetnim proizvodima koji su izvozno orijentisani.

Veliki prirodni resursi i potencijali Srbije i jasna biznis orijentacija sajma, uz program vrhunskog kvaliteta, doprineli su ekspanziji domaće drvne industrije na Sajmu mašina i alata iz oblasti drvne industrije.

Pored reprezentativnih domaćih predstavnika, ove godine zapažen broj izlagača dolazi iz Nemačke, Italije, Slovenije, Hrvatske…

Izložbeni program obuhvata najnovije mašine za visoku preciznost primarne i završne obrade drveta, pilane, sušare, mehaničke, električne i pneumatske alate.

B2B poslovni portal

Značaj manifestacije za domaću i regionalnu privredu ogleda se u afirmaciji domaćih proizvođača iz oblasti drvne industrije i mogućnosti da svoju produkciju predstave velikom broju kupaca (buyera) i profesionalaca iz zemalja u okruženju, Evrope i sveta.

Za što efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžmane tokom sajma, svim učesnicima dostupan je B2B poslovni portal namenjen registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca Međunarodnog sajma nameštaja i Međunarodnog sajma mašina i alata iz oblasti drvne industrije.

Usluga zakazivanja B2B sastanaka za sve registrovane učesnike (izlagače i poslovne posetioce) je besplatna.

Tokom narednih šest dana sajam će biti najvažnija tačka susreta svih učesnika u sferi industrije nameštaja, dizajna i drvno-prerađivačke industrije.

Radno vreme Sajma mašina: 10:00 – 19:00 časova.

Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, a za grupne posete 250 dinara.

Parking: 150 dinara po satu.