Bogat stručni prateči program i u petak, 28. oktobra očekuje posetioce Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava, koji objedinjuje dosadašnje sajmove Zvonce i Učila.

Pored predstavljanja beogradskog Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije – MEF, najavljenog za 11 časova, na Sajmu će se od 18 do 19 časova predstaviti i Akademija Filipović iz Jagodine. Njihov moto je „Nova znanja za nove generacije“.

„Inspekcijski nadzor nad pravnim subjektima koji se bave izdavanjem i stavljanjem u promet kartografskih publikacija i publikacija sa kartografskim sadržajem“ naziv je predavanja koje je pripremio Republički geodetski zavod iz Beograda. Održava se u podne.

Okrugli sto posvećen dualnom obrazovanju organizuje Privredna komora Srbije u 13 časova, a u 15 časova TG Komerc iz Novog Sada održava predavanje pod nazivom „Platforme i resursi za korišćenje interaktivnih sredstava u nastavi“.

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora „Đorđe Kostić“iz Beograda za roditelje, nastavnike i pedagoge priprema temu „Prosvetiteljsko roditeljstvo“. Predavač je dr Mirjana Sovilj, direktor Instituta.