Ovogodišnji Festival kulturnog nasleđa šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana u Abu Dabiju, koji traje od prvog do poslednjeg dana decembra, stigao je gotovo do polovine. Beogradski sajam je jedan od 16 izlagača iz Srbije i za sada beleži pozitivne rezultate i utiske. Sajamski izložbeni prostor posetio je veliki broj gostiju Festivala, kao i visokih zvaničnika i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i iz Srbije.

Beogradski sajam se u Abu Dabiju predstavlja kao institucija koja ima osmodecenijsku tradiciju u sajamskom poslovanju. Sajam na Festivalu na originalan način prikazuje svoje nasleđe i istorijski razvoj od 1937. godine, ali i savremeni način poslovanja.

Pored ministra energetike Abu Dabija, štand Beogradskog sajma posetila je i Maja Gojković, predsednica Skupštine Republike Srbije, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. Posebnu pažnju posetilaca privukla je atraktivna multimedijalna prezentacija Beogradskog sajma. Pored zainteresovanosti za Sajam i njegovu tradiciju, posetioci u Abu Dabiju detaljno su se raspitivali i za manifestacije koje se održavaju na Beogradskom sajmu. Zbog toga je posetiocima Festivala kulturnog nasleđa šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana u Abu Dabiju predstavljen kalendar planiranih priredbi za 2017. godinu.