Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je štandove na Sajmu naoružanja PARTNER 2019.

Na Beogradskom sajmu danas je svečano otvoren 9. Međunarodni Sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2019“, koji se održava u halama 1 i 4. Manifestaciju je otvorio ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, dok su otvaranju prisustvovali predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

Otvaranje sajma počelo je intoniranjem nacionalne himne Republike Srbije „Bože pravde“, a nakon toga prisutni su imali priliku da pogledaju filmove o najnovijim dostignućima Vojske Srbije i srpskim fabrikama koje se bave proizvodnjom naoružanja, među kojima su „Prva Petoletka Namenska“ iz Trstenika, „Milan Blagojević Namenska“ iz Lučana, „Krušik“ iz Valjeva itd.

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin otvorio PARTNER 2019.

Zvanicama na otvaranju obratili su se ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin i Jugoslav Petković ispred kompanije „Jugoimport“ SDPR.

Ministar Vulin naglasio je da je 2011. godine, što se vojne industrije tiče, rađeno u tri puta manjem obimu, dok je sadašnji izvoz proizvoda u vrednosti od preko 500 miliona dolara. Vojska Srbija je ponosna što može da sarađuje sa odbrambenom industrijom, po rečima ministra.

Jugoslav Petković, direktor kompanije „Jugoimport“ SDPR istakao je da su za poslednjih šest godina investirali više od 100 miliona evra u proizvodnju i da je investirano u mnoge projekte, vozila, bespilotne letilice, te da su neka od tih sredstava već u upotrebi.

Predsednik Vučić je, obilazeći Sajam, naglasio da je uspostavljena veoma dobra saradnja sa Erbasom te da će Srbija ove godine dobiti više helikoptera nego što je imala u prethodnom periodu, odnosno da je stiglo pet helikoptera za vojsku, četiri za policiju, i da stižu još tri letelice. On je rekao da će ovakav helikopter mnogo pomoći u kriznim vremenima kao što su poplave, uz konstataciju da slede nove porudžbine.

Potpisivanje ugovora o Servisnom centru između Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“ i Erbasa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je štandove na Sajmu i prisustvovao potpisivanju ugovora o Servisnom centru između Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“ i Erbasa, kao i svečanom otkrivanju helikoptera H 145M. Predsednik je izjavio da je Srbija napredovala u finansijskom smislu i u smislu postizanja boljih uslova za očuvanju sopstvenog integriteta.

Ove godine publika će imati prilike da, u halama 1 i 4, kao i na otvorenom prostoru, vidi 96 izlagača iz Srbije i 32 iz inostranstva.

Sajam će od 25. do 27. juna biti otvoren od 10 do 17 časova samo za poslovne posetioce, a u petak, 28. juna, biće otvoren i za građanstvo u vremenu od 10 do 19 časova.

Cena ulaznice je 350 dinara, grupna ulaznica košta 200 dinara, a cena parkinga je 150 dinara po satu parkiranja.